Arriba Max, la plataforma que unirà HBO Max i Discovery Plus

El 21 de maig HBO Max i Discovery Plus deixaran d’existir i es transforma en Max, sumat a una gran quantitat de continguts de la Warner Bros i les seves filials.

Max serà la nova plataforma de streaming que oferirà tot el contingut HBO i Max Originals, pel·lícules de Warner Bros., l’Univers de DC, Adult swim, Cartoon Network, Looney Tunes, Cartoonito, Discovery Kids, Discovery, Discovery Home & Health i Investigation Discovery.

Això vol dir que a partir del 21 de maig a la plataforma Max podrem trobar pel·lícules i sèries per a tots els gustos i edats, així com programes, documentals, realities de diferents temàtiques (casa, menjar, natura, etc.).

A la nova plataforma podrem trobar pel·lícules i sèries com la saga Harry Potter o la trilogia de El Senyor dels Anells, totes dues disponibles en català, així com sèries clàssiques com el Príncep de Bel Air o més recents com La casa del Drac. Documentals com Planet Earth o How It’s Made i realites com Welcome to Plathville.

Com pot afectar aquesta fusió al català?

Tenint en compte que HBO Max és de les 4 plataformes que han doblat al català i que les noves bases per subvencionar doblatges al català per a plataformes contemplen la possibilitat de subvencionar el doblatge de documentals i realitis pot suposar que alguns d’aquest producte que a partir del maig es podran veure a Max s’acabin doblant. Pel que fa als àudios disponibles ara a HBO Max, tot fa preveure que continuaran a la nova plataforma, ja que ja s’ha fet el treball d’introduir-lo i en el cas d’alguns títols s’han fet doblatges i subtítols nous.

D’entrades els percentatges de contingut en català disponible a Max baixarà, passant del 13 % del catàleg en català que ofereix actualment HBO Max al 10,7 % si Max incorpora el catàleg actual disponible a Discovery+ a l’estat espanyol, tot i que podria baixar fins al 5,3 %, en cas que el catàleg de Max Espanya fos el mateix de Max Estats Units. HBO Max Espanya actualment ofereix 1268 títols, dels quals 163 tenen àudio o subtítols en català, Discovey+ Espanya actualment ofereix 245 títols, dels quals cap té àudio o subtítols en català, això fa un total de 1512 títols que oferirà com a mínim Max, però d’entrada Max Espanya podria tenir fins a 3096 títols, els que ofereix actualment als Estats Units.

Les diferents possibilitats d’oferta de Max fan impossible predir el percentatge de títols que tindran en català el 21 de maig, però sabem que serà entre un 5,3 % i un 10,7 %. Sigui el percentatge inicial que sigui, esperem que ràpidament s’ampliï, com s’ha anat ampliant el catàleg en català d’HBO Max aquests darreres mesos. Afegint doblatges ja existents fets per TV3, les sales de cinema o format físic, així com doblatges nous que s’estrenin a Max.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Actualitat, Català, HBO Max, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Programes, Sèries, VOSC