Informació

Pàgina web sense ànim de lucre, administrada per l’usuari de Twitter (X) @Streamingcatala amb el suport al disseny d’arapla.cat i a la programació de l’Agustí Dosaiguas. L’objectiu d’aquest lloc web és facilitar l’accés al contingut en català disponible a les plataformes de streaming i a les televisions que emeten en directe per internet o tenen servei a la carta. Aquest web també pretén donar a conèixer iniciatives, streamers i col·lectius que treballen per difondre l’audiovisual en català.

A la web podeu trobar-hi les bandes sonores de les pel·lícules, sèries i curts disponibles en català a Apple Music, Spotify i YouTube, el llistat de televisions dels Països Catalanes que emeten per la TDT o internet en català, els creadors de contingut que parlen de cinema en català, estadístiques de l’estat del català a les plataformes, un mapa interactiu per trobar les projeccions en català de la teva ciutat o comarca, llistes temàtiques i de recomanacions, notícies, recursos per ajudar a difondre l’audiovisual en català, la llista d’iniciatives que treballen per millorar l’estat del català a l’audiovisual i la llista de plataformes que donen servei a l’estat espanyol i com tracten el català.

La funció principal de la web és catalogar de tots els títols disponibles en català, VOSC i aranès de les plataformes de reproducció en línia que donen servei a l’estat espanyol i que actualment tenen algun títol disponible en aquestes versions i informar de les novetats. Això suposa tenir catalogat el contingut de més de 35 plataformes, sumant més de 8.000 títols que podeu trobar filtrant per gèneres, versions, plataformes, durada i tipus de producció o cercant pel nom o paraules claus. També podeu trobar els títols originals de les plataformes que han doblat o subtitulat al català, així com diferenciar entre el contingut disponible amb les subscripcions de les plataformes, contingut gratuït, de pagament o amb subscripcions extres.

El 23 de març de l’any 2022 vam presentar l’aplicació per a Android (amb més de 1000 descàrregues), si teniu mòbil Android, us podeu descarregar l’aplicació i podreu tribar amb més fàcilment el contingut disponible en català i aranès a les plataformes i l’aplicació t’avisarà quan la teva plataforma afegeixi nou contingut en català o versió original subtitulada al català. La podeu trobar al PlayStore i a Softcatalà.

A partir del desembre del 2021 la web desdelsofa.cat va començar a col·laborar amb Racó Català publicant-hi articles quinzenals amb l’actualitat del català a les plataformes i llistes de recomanacions de contingut disponible en català, a partir del gener del 2022 amb El Cinèfil, on cada mes publiquem a les dades amb el contingut més cercat a la web desdelsofa.cat; el mes d’agost del 2022 es va començar a col·laborar amb La Tarda de Catalunya Ràdio explicant setmanalment les novetats en català a les diferents plataformes (col·laboració que va finalitzar el mes de novembre del 2023) i a partir del març del 2023 es col·labora amb Plataforma per la Llengua difonent les novetats de la setmana a les plataformes i animant als usuaris a consumir audiovisual en català amb la campanya #PlayAlCatalà (aquesta col·laboració és possible gràcies a l’arrodoniment solidari que van fer Plataforma per la Llengua i els supermercats Bon Preu i Esclat).

Pots trobar més informació a la Viquipèdia.

Uneix-te a la comunitat sofasurfer:

La web també ofereix l’opció de registrar-se, així podreu fer una llista amb les pel·lícules i sèries disponibles en català, VOSC i aranès de les plataformes que teniu pendents de veure i podreu puntuar els títols de la web, donant entre 1 i 5 estrelles. Si puntueu els films, sèries i curt del nostre catàleg ajudareu a la resta d’usuaris a trobar els millors títols, ja que les cerques es poden ordenar alfabèticament, per data de publicació i per la puntuació que els usuaris donen.

També et pots apuntar a la comunitat sofasurfer de Twitter, on els membres comenten i recomanen títols disponibles en català a les plataformes.

Si vols estar al dia de l’actualitat en català, VOSC i aranès de les plataformes i del món audiovisual català en general, segueix-nos a les xarxes socials, allà anunciem les novetats diàries i publiquem notícies amb l’actualitat.

Vols contactar amb nosaltres? Ves al formulari de contacte.

Treballes en algun doblatge o subtítol en català per alguna plataforma? Ajudeu-nos a difondre l’audiovisual en català, feu-nos-ho saber omplint aquest formulari.