‘Matilda, de Roald Dahl: El musical’ millor traducció per a subtitulació als premis ATRAE de traducció

El dissabte 11 de novembre es va celebrar a La Universitat d’Alacant l’entrega dels premis XI Premis ATRAE, els premis organitzats per l’Associació de Traducció i Adaptació Audiovisual d’Espanya. Els premis per reconèixer les millora traduccions i adaptacions de l’any a l’estat espanyol.

De les tres traduccions catalanes nominades, una es va endur el premi a la seva categoria, va ser la traducció de la pel·lícula  ‘Matilda, de Roald Dahl: El musical‘, nominada a la categoria de millor traducció per a subtitulació de pel·lícula de cinema, televisió, DVD o plataforma de vídeo sota demanda. La traducció de Teresa Pitarch Porcar competia amb la traducció al castellà de les pel·lícules ‘Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood’ (Apolo 10½: Una infancia espacial) i ‘Benediction’.

També estaven nominades les traduccions i adaptacions en català de la sèrie  ‘El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder‘, nominada a la categoria de millor traducció i adaptació per a doblatge d’una sèrie per a televisió, DVD o plataforma de vídeo sota demanda. La traducció de Daniel Solé i l’adaptació d’en Marc Zanni competia amb la traducció i adaptació al castellà de la segona temporada de la sèrie ‘Starstruck’ i la traducció de la minisèrie ‘We Own This City’ (La ciudad es nuestra) que es va endur el premi. I la traducció i adaptació de la pel·lícula de Disney Pixar, ‘Red‘, nominada a la categoria de millor traducció i adaptació per a doblatge de pel·lícula de cinema, televisió, DVD o plataforma de vídeo sota demanda. La traducció i adaptació d’en Lluís Comes competia amb la traducció i adaptació al castellà de les pel·lícules ‘El gat amb botes: l’últim desig’ i la pel·lícula que es va endur el premi: ‘Chip ‘n Dale: Rescue Rangers’ (Chip y Chop: los guardianes rescatadores).

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Català, Cinema, Crònica, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, VOSC