Setmana de bones iniciatives pel doblatge català

La setmana passada va ser una setmana amb bones notícies per l’audiovisual en català, per primer cop a la història es va emetre legalment una pel·lícula en català a Twitch i la distribuïdora mallorquina Coalise Estudio va anunciar que doblaria al català sense cap subvenció ni diners de cap televisió publica una pel·lícula i una sèrie.

El divendres passat al Twitch de Despertaferro TV vam poder veure la pel·lícula ‘Al sostre del món’ gràcies a un acord que van arribar amb la distribuïdora catalana de cinema infantil Pack MàgicL’acord entre el servei de streaming de cinema en català a través de Twitch i la distribuïdora Pack Màgic també incloïa una segona pel·lícula infantil. La segona pel·lícula és ‘Fritzi. Un conte revolucionari‘ és una pel·lícula emocionant, impregnada de l’atmosfera de l’època del 1989 Alemanya de l’Est, i històricament acurada, que retrata la caiguda del mur des de la perspectiva d’una nena. Aquesta segona pel·lícula es podrà veure demà dimecres 8 de setembre a les 17 h. No us la perdeu!

Per altra banda, la setmana passada la distribuïdora mallorquina Coalise Estudio va anunciar que doblaria al català la sèrie ‘Inu to Neko Docchi mo Katteru to Mainichi Tanoshii’, la sèrie d’anime consta de 24 episodis curts i explica la vida diària de Matsumoto mentre cria a un gos i a un gat una mica provocador. També van anunciar el doblatge al català de l’anime ‘Spice and Wolf’. Tots dos animes seran doblats íntegrament per la distribuïdora Coalise Estudio, és a dir, per primer cop una distribuïdora doblarà al català sense utilitzar les subvencions de cap dels governs de parla catalana ni a través de les televisions públiques. És una gran notícia, tant de bo altres distribuïdores se sumin a doblar el contingut al català com al castellà, per comercialitzar-lo bé, no perquè sigui finançat amb diners públics. Us imagineu que Selecta Visión ara faci el mateix amb ‘Kimetsu no Yaiba’ o ‘Bola de Drac Super’, en lloc de dir que només es doblarà al català si ho compra TV3? O Disney amb la sèrie d”Obi Wan Kenobi’…

Gràcies, Coalise Estudio, Pack Màgic i DespertaferroTV per les vostres iniciatives, esperem que això no sigui una anècdota i tinguem més notícies com aquestes més sovint.

Per cert, aquest divendres 10 de setembre, s’estrena en català l’anime ‘Josee, El Tigre I Els Peixos’, però Selecta Visión encara no ha anunciat quins cinemes oferiran la versió en català. No sé a què esperen, després diuen que el cinema en català no dona beneficis, potser el problema és que no volen que en donin per arraconar la nostra llengua, potser si els bases de les subvencions fossin més estrictes amb el nivell del doblatge i la publicitat potser aquestes coses no passarien i sabríem amb més temps on es projecten en català, es projectarien a totes les vegueries i durant més d’una setmana.

Llegeix-ho al Racó Català

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Actualitat, Català, Cinema, Plataformes Streaming, Racó Català

Feu un comentari