L’ÚLTIM ESTIU de Catherine Breillat s’estrenarà en català de la mà d’ADSO Films

ADSO Films i MOVIE FILMS ens porten en català l’última pel·lícula de la directora francesa Catherine Breillat.

L’ÚLTIM ESTIU va participar en la Secció Oficial del Festival de Cannes i en els festivals de Gijón i Sevilla. Pròximament, formarà part de la Secció Focus del D’A, que la seva retrospectiva està dedicada a la seva directora (dues vegades nominada a la Palma d’Or), que acudirà a Barcelona per a presentar la pel·lícula.

La pel·lícula ha estat nominada a 4 Premis César que inclouen Millor Director, Millor Actriu (Léa Drucker), Millor Guió Adaptat i Millor Actor Revelació (Samuel Kircher).

La cineasta francesa Catherine Breillat, reconeguda pel seu treball documental i per la seva forma controvertida d’abordar la sexualitat al cinema, presenta un personal i desafiador remake de Reina de cors protagonitzat per Léa Drucker, el debutant Samuel Kircher i Olivier Rabourdin, acompanyats per Clotilde Courau.

Partint de la pel·lícula de la directora danesa May el-Toukhy, Breillat barreja la intriga domèstica i el drama apassionat per abordar de manera valenta les problemàtiques de gènere que recorren la seva filmografia i reivindicar la llibertat femenina.

Cineasta controvertida pel seu enfocament de la sexualitat, Catherine Breillat s’ha centrat a abordar les problemàtiques de gènere, la sexualitat i les relacions de poder. Entre les seves pel·lícules més celebrades trobem Una vella amant, nominada a la Palma d’Or al Festival de Cannes 2007. D’altra banda, l’any 2001, À ma soeur va estar entre les candidates per a alçar-se amb l’Os d’Or del Festival de Cinema de Berlín.

El film gira entorn de l’Anne, una brillant advocada que viu amb el seu espòs Pierre i les seves filles, entaula gradualment una relació apassionada amb Theo, el fill de Pierre d’un matrimoni anterior, posant en perill la seva carrera i la seva vida familiar.

L’Últim estiu s’estrenarà als cinemes el 24 de maig i es podrà veure en català gràcies amb la subvenció de Política lingüística per doblada pel·lícula per la seva estrena a sales de cinema.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Actualitat, Català, Cinema, Pel·lícules