El català a la carta

Ja a la venda el llibre ‘El català a la carta’

El llibre ‘El català a la carta‘, el llibre de la web Desdelsofà.cat publicat per Onada Edicions ja es pot trobar a les llibreries físiques i en línia.

Portada del llibre 'El català a la carta' (Onada Edicions) - Àlex de la Guia
Portada del llibre ‘El català a la carta’ (Onada Edicions) – Àlex de la Guia

Què són les plataformes de streaming? Quines donen servei a l’Estat espanyol? Com tracten el català? Sempre l’han tractat igual? On puc veure pel·lícules i sèries en català? Trobareu la resposta a totes aquestes preguntes i moltes més en aquest llibre. Hi descobrireu com va arribar la indústria del cinema a Catalunya, l’inici del doblatge en català, informació de les plataformes i com ha evolucionat la presència del català a les plataformes de vídeo sota demanda. Desdelsofà.cat és un projecte que va néixer l’any 2021 perquè els usuaris trobessin fàcilment el contingut en català, en versió original subtitulada al català (VOSC) i en aranès disponible a les plataformes de vídeo sota demanda. Hi ha catalogades unes quaranta plataformes entre públiques i privades.

El llibre escrit per l’Àlex de la Guia compta amb els pròlegs de Miquel de @DoblatgeCatalà i i Font (directora d’Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA).

El llibre, explicarà la història i creixement de les principals plataformes i de les plataformes privades dels Països Catalans. La part més important del llibre serà l’explicació dels inicis de la llengua catalana a les diferents plataformes i com ha anat evolucionant el tracte de les plataformes cap a la nostra llengua.

També es comentaran els inicis del cinema a Catalunya i del doblatge en català. El llibre serà una eina per conèixer millor les plataformes, saber com han tractat -i tracten- la nostra llengua, i dotar-se d’arguments i energia per demanar més audiovisual en català i entendre la importància que té l’audiovisual per la permanència, aprenentatge i difusió de les llengües.

El català a la carta‘ ja es pot trobar a les primeres llibreries com la llibreria Ona de Barcelona i la Viladrich a Tortosa o en línia com a Libelista i a Ona llibres, els pròxims dies es podrà trobar a més llibreries i durant la darrera setmana de maig es faran 6 presentacions del llibre arreu de Catalunya.

Descobreix on pots trobar el llibre aquí.

Descobreix les primeres presentacions del llibre.

acte desdelsofa 1
Àlex de la Guia amb la consellera de Cultura Natàlia Garriga durant la celebració del segon aniversari de la web desdelsofa.cat.

És el segon llibre de l’Àlex de la Guia, l’any 2019 va coescriure amb la Núria Caro el llibre ‘Generació #LoRiuÉsVida‘ (Cossetània Edicions). També, aquest 2024, va editar a través de l’Amazon el llibre ‘Pos això i allò‘ un recull dels seus articles publicats al seu bloc i a diferents mitjans de comunicació i webs.

Qualificació

Comparteix el contingut

3cat, Acontra+, Actualitat, Anime, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, Crònica, Crunchyroll, desdelsofa.cat, Disney+, El català a la carta, FilminCAT, HBO Max, iTunes, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Rakuten TV, Sèries, SX3, VOSC