3cat

Què podem trobar a la nova plataforma 3Cat?

Dilluns es va estrenar la nova plataforma de la CCMA, 3Cat, una plataforma gratuïta amb centenars de milers d’hores de contingut en català: sèries, pel·lícules, programes, teatre, documentals, etc. Entre tant contingut és difícil trobar el que vols veure o descobrir noves propostes, per això us portem una llista amb 5 sèries actuals, 5 sèries històriques de TV3, 5 programes actuals i 5 programes històrics de TV3.

5 sèries actuals

Amb la vida al davant: A mitjans de la dècada del 1970, a Chambries, una població de la zona minera del Nord-Pas de Calais, una explosió de gas provoca l’enfonsament d’un pou. L’accident enterra tres homes, i un secret, el seu secret… A més del dol pels seus pares, comença una llarga baralla legal per a Alma, Solana i Caroline, les seves respectives filles. En buscar la veritat, desenterraran secrets pesants del passat.

Borgen: Una sèrie d’Adam Price, protagonitzada per Sidse Babett Knudse, que narra l’ascens de la carismàtica Birgitte Nyborg al lloc de primera ministra de Dinamarca, i de la influència del poder en la seva vida professional i personal. Borgen és el nom comú amb el qual es coneix el castell de Christiansborg, on es troben els tres poders de l’estat danès: el Parlament, l’oficina del primer ministre i la Cort Suprema.

Els hereus de la terra: Basada en la coneguda novel·la d’Ildefonso Falcones “Els hereus de la terra”, és la història d’aquests dos homes, de les seves complexes relacions i de les dones que estimaran. És continuació de l’exitosa sèrie “La catedral del mar”.

La mirada de la Fiona: La Fiona, el Marçal i l’Oriol són tres eterns adolescents perduts en una deriva existencial, que es troben i estableixen entre ells un entramat de relacions que els abocarà a allò que defugen: fer-se grans, assumir compromisos i ajudar-se entre ells.

Sherlock: En aquesta nova adaptació de les aventures del personatge creat per Sir Arthur Conan Doyle, en Sherlock Holmes ja no viu a l’època victoriana, sinó al segle XXI, i el seu inseparable company, el doctor John Watson, és un heroi de la guerra de l’Afganistan. El que no varia, però, és l’increïble cervell analític de Sherlock Holmes, que el diferencia de qualsevol altra persona i que li permet solucionar els crims més diversos. I tampoc no canvia el clàssic 221b de Baker Street, a Londres.

5 sèries històriques de TV3

Arròs covat: Sèrie d’animació per adults guanyadora del Premi Ondas, creada pel prestigiós dibuixant Juanjo Sáez juntament amb el guanyador del Goya Kike Maíllo (‘EVA’).

El cor de la ciutat: Un fet està a punt de trasbalsar el barri: la tornada de Clara, una tornada que ella ha mantingut en secret. Clara Bosch surt de la presó després d’haver complert una condemna de 13 anys per tràfic de drogues en una presó del Tercer Món, i es disposa a tornar al barri. A un barri on les coses han canviat molt des que ella no hi és. Amb una gent que ha fet la seva vida sense ella i que ara es veurà afectada per la seva presència. Igual com s’hi veurà ella mateixa en intentar recuperar el seu propi lloc.

Estació d’enllaç: La sèrie gira al voltant del microcosmos d’una estació de tren, un espai que connota comiat, cruïlla, decisions, penediments, persecució, viatge, somnis, fugida, retrobament, mosaic de vides i tipologies humanes diverses.

Infidels: Considerada la resposta catalana a ‘Desperate Housewives’ o ‘Sex and the City’, aquesta sèrie va portar la sexualitat femenina al prime time de la televisió catalana.

Plats Bruts: Catalunya va tenir el seu particular ‘Friends’ amb aquesta divertidíssima sèrie de televisió sobre dos companys de pis que va catapultar a la fama al Jordi Sánchez i al Joel Joan.

5 programes actuals

Climax: El dating show que revoluciona EVA. Un stream setmanal on l’amor i el safareig estan assegurats, amb el Gerryquerryberry, la Carla Junyent i el Ramon Pera del Tindercat. Cites a cegues, convidats inesperats i confessions dels nostres influencers per fer de la nit dels diumenges una cita indispensable.

El nou paradigma: És un pòdcast ideat per Natza Farré i Judit Martín, dues professionals amb una llarga trajectòria, cadascuna la seva. Aquest és el primer projecte que fan conjuntament. I bé.

La travessa: Som davant del reality d’aventures més exigent de Catalunya. Durant quinze dies, vuit parelles lluitaran per travessar els Pirineus en una aventura que els marcarà per sempre: “La travessa”.

La turra: És un programa de tertúlia, debat i entrevistes, en català, pensat per generar debat i obrir polèmiques i adaptat als codis de llenguatge actuals i, sobretot, per donar la tabarra amb els temes que volem sense por ni qüestionament sobre la nostra línia editorial (com sol passar als mitjans tradicionals).

Vosaltres mateixos: Després d’una carrera entrevistant personatges coneguts, l’Andreu Buenafuente té ganes de xerrar, improvisar i divertir-se escoltant les històries dels espectadors. Des de persones amb professions poc habituals, gent amb habilitats insòlites o aficions sorprenents, gent amb una personalitat única… En definitiva, gent que mereix ser escoltada i amb qui l’Andreu jugarà com faria amb qualsevol estrella convidada dels seus programes.

5 programes històrics de TV3

Àngel Casas Show: L'”Àngel Casas Show” va ser un “talk show” amb entrevistes i actuacions musicals, entre altres, que es va emetre entre 1984 i 1988. El programa estava dirigit i presentat per Àngel Casas i s’emetia en directe, amb públic al plató i amb una orquestra dirigida per Josep M. Bardagí. La primera temporada s’enregistra des d’un plató situat a Studio 54 de Barcelona i, posteriorment, es comença a fer des d’un plató de TV3.

APM?: L'”APM?” comença una nova temporada que promet ser històrica: el programa celebra els seus 20 anys! Ho fa amb una renovació bestial de la seva imatge. Sense perdre l’essència APM, el logotip, la careta, la sintonia i la imatge gràfica s’han renovat per adaptar-los a l’efemèride de ser el programa d’humor més longeu de la televisió catalana.

Dinamita: A aquests actors i actrius s’hi ha d’afegir la participació, en els esquetxos i gags, d’un grup ampli d’actors de repartiment, que ja han treballat en altres muntatges de Tricicle i, també, dels mateixos membres de Tricicle, que es reserven el dret a sortir a la sèrie quan ho creguin oportú.

La cosa nostra: Xou humorístic nocturn presentat per Andreu Buenafuente en el qual es comenten diferents aspectes de l’actualitat des d’una perspectiva irònica i distesa. S’inclou una entrevista a un personatge famós i una altra a algun personatge no tan conegut però peculiar, una actuació musical, teatral o humorística i una secció anomenada “Així fem mil·lenni”, en la qual Andreu Buenafuente, acompanyat d’Oriol Grau, Fermí Fernàndez i un altre col·laborador, comenten els darrers esdeveniments d’actualitat.

Malalts de tele: Programa d’humor presentat per Toni Soler. Juntament amb Rosa Andreu representen un matrimoni “malalt” per la tele i així repassen, amb ironia, l’actualitat televisiva. S’inclouen reculls de gags, pífies i muntatges graciosos elaborats amb imatges d’arxiu.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Actualitat, Català, Cinema, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Racó Català, Sèries, VOSC