Prime Video, l’única plataforma que creix durant el gener

Acaba el mes de gener, és hora de veure les estadístiques de cerca del primer mes de l’any. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant aquest mes podem intuir quines són les nostres preferències.

10 plataformes més cercades

 1. Prime Vide 26%
 2. Netflix 19%
 3. HBO Max 13%
 4. Disney+ 12%
 5. FilminCAT 9%
 6. SX3 7%
 7. Movistar+ 4%
 8. 3cat 2%
 9. Apple TV 2%
 10. AnimeBox 1%

Altres plataformes 4%
Plataformes d’altres televisions 1%

Tot i que les 10 plataformes més cercades al web són les mateixes, l’SX3 i AnimeBox han perdut algunes posicions al rànquing, les vacances de Nadal i el pont del desembre van enlairar les dues plataformes pel seu contingut infantil i l’anime, un cop passades aquests dies festius, el trànsit a les dues plataformes ha disminuït una mica. Per contra, el trànsit de Prime Video ha tornat a créixer, de fet és l’única plataforma que ha guanyat visites, tot i que algunes plataformes han mantingut el percentatge de visites, totes les plataformes menys Prime Video han perdut visites. 

TOP 5 Pel·lícules

 1. El viatge de les seves vides (FilminCAT)
 2. Bola de Drac Super: Broly (AnimeBox, Google TV, Prime Video i Rakuten TV)
 3. Els Orrit (FilminCAT)
 4. La societat de la neu (Netflix)
 5. Barcelona, nit d’estiu (FilminCAT i Netflix)

La doble nominació als Oscars de La societat de la neu, llança la pel·lícula de Bayona al top 5 del web amb dues de les pel·lícules habituals (Bola de Drac Super: Broly i Barcelona, nit d’estiu). Per primera vegada podem veure tres pel·lícules disponibles a Filmin, dues d’elles pel·lícules exclusives de Filmin.

TOP 5 Sèries

  1. Inuyasha (AnimeBox)
  2. El paradís de les senyores (3cat)
  3. La Senyoreta Scarlet i el Duc (3cat)
  4. Hotel Fawlty (FilminCAT)
  5. Steins; Gate (SX3)

Un cop més, la CCMA lidera el rànquing de sèries més cercades a la web, 4 de les 5 sèries més cercades a la web són d’alguna de les plataformes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Tres sèries del 3cat i una del SX3, tot i que actualment Inuyasha ja no es pot veure a la plataforma del SX3, durant el mes de gener encara es podien veure alguns episodis de la sèrie. L’única sèrie del TOP 5 que no es pot veure al 3cat o al SX3 és el clàssic britànic Hotel Fawlty que fins al mes de gener es podia veure en català a Filmin (esperem que aviat torni). 

TOP 5 Programes

 1. El món d’en Beakman (SX3)
 2. Cartes en joc (À Punt)
 3. Cita bestial (3cat)
 4. Eufòria Street Dance (3cat)
 5. De la cullera a la ciutat (3cat)  

Un mes més la majoria dels programes més cercats són de la CCMA, un del SX3 i tres del 3cat. Els nous programes del 3cat entren amb força a la web, entrant directament al TOP 5, un rànquing liderat pel mític programa disponible al SX3El món d’en Beakman i torna al TOP Cartes en joc, de moment l’únic programa d’À Punt que ha entrat al rànquing.

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Anime
 3. Documentals
 4. Animació
 5. Comèdia

Rànquing Versions

 1. Català 80,2 %
 2. Aranès 14,7 %
 3. VOSC 5,2 %

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 57,1 %
 2. Sèries 38,1 %
 3. Curts 4,8 %

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques del web desdelsofa.cat.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, HBO Max, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC