Pel·lícules d’espies fora del TN

Aquests dies Catalunya pareix que visqui en una pel·lícula d’espies, amb el CatalanGate, així que, aquesta setmana no faré una crítica o explicaré l’estat del català a les plataformes, recomanaré algunes pel·lícules d’espies disponibles a les plataformes en català o VOSC.

Si ets amant del cinema clàssic i les pel·lícules d’espies o misteri, l’inici de l’article t’agradarà perquè la primera recomanació és una pel·lícula clàssica lliures de drets, disponibles a YouTube.

Agent Secret (1936) – pel·lícula disponible en català a YouTube: Edgar Brodie (John Gielgud), un heroi de guerra britànic és declarat mort al combat per «R», el cap de l’MI6, per tal de poder ser enviat en missió secreta a Suïssa sota la identitat de Richard Ashenden.

Alex Rider – sèrie disponible en VOSC a Movistar+: Narra les aventures d’un espia adolescent i les seves missions per salvar el món. Basat en els llibres d’Anthony Horowitz.

Cridades a espiar – pel·lícula disponible en VOSC a FilminCAT i Movistar+: La història oculta de les dones angleses que es van enfrontar al feixisme durant la Segona Guerra Mundial.

El cas Farewell – pel·lícula disponible en català i VOSC a Acontra+ i FilminCAT: Thriller d’espies ambientat en la guerra freda i protagonitzat pel Guillaume Canet i el director bosnià Emir Kusturica.

El poeta i l’espia – pel·lícula disponible en català i VOSC a Movistar+: Any 1936. Giovanni Comini és el ‘federal’ més jove d’Itàlia. Té assignada una missió delicada: ha de vigilar Gabriele d’Annunzio, un poeta reconegut a nivell nacional, perquè Benito Mussolini té por que pugui causar perjudici a l’aliança d’Itàlia amb l’Alemanya nazi.

Garbo, l’espia – pel·lícula disponible en VOSC a FilminCAT: Documental sobre Joan Pujol, àlies Garbo, un espia doble català que va ser decisiu durant la II Guerra Mundial en l’èxit del Desembarcament de Normandia.

H – curt disponible en català (VO) i VOS a FilminCAT: Inspirat en un capítol del best-seller ‘Lliures o Morts’, de David de Montserrat i Jaume Clotet, Lluís Galter (‘Caracremada) reivindica la figura de l’espia catalana Marianna de Copons.

La dona de l’espia – pel·lícula disponible en VOSC a FilminCAT: Lleó d’Or a la Millor Direcció al Festival de Venècia. Un romanç històric de Kiyoshi Kurosawa sobre una dona que sospita que el seu marit és un espia.

The Courier – pel·lícula disponible en VOSC a Prime Video: Durant la guerra freda entre els Estats Units i Rússia, l’enginyer Greville Wynne s’infiltra com a espia en l’MI5, el servei d’intel·ligència britànic. Quan la crisi dels míssils cubans promet inclinar la balança a favor del país soviètic, Wynne començarà a treballar amb la CIA per a filtrar informació sobre el pla que tenen en marxa els russos i així evitar una catàstrofe.

I per acabar, dues pel·lícules i una sèrie d’espionatge en català per als més petits de la casa.

Astèrix el gal – pel·lícula disponible en català a Youtube: Els romans del campament de Petibonum estan intrigats: desconeixen l’origen de la prodigiosa força dels gals de la petita vila que vigilen, l’única que encara no ha estat conquistada. El centurió Cayus Prima decideix enviar al legionari Calígula Minus a espiar als vilatans, per a la qual cosa es disfressa de gal, l’encadenen i el porten pel bosc, vigilat. Quan Astérix i Obélix ho veuen, l’alliberen dels seus “captors” romans, i el porten al poblat, on acaba esbrinant i provant el secret de la força: una poció màgica preparada pel druida local Panorámix.

Espies de veritat – sèrie disponible en català al Super3: No expliquis a ningú que som espies! Som la Sam, la Clover i l’Alex, i per a la resta del món som tres noies ben normals que van a l’institut. Però la veritat és que ens dediquem a l’espionatge internacional! Ara que ho saps, no ho expliquis i viu un munt d’aventures amb nosaltres!

Espies disfressats – pel·lícula disponible en català i VOSC a Apple TV, Disney+ (només en català), Google Play Movies, iTunes i YouTube Movies: L’espia Lance Sterling i el científic Walter Beckett són pols del tot oposats. En Lance és tranquil i afable. En Walter, no. Un dia, la història gira de manera inesperada i, per aquest motiu, es veuran obligats a fer-se confiança d’una manera completament nova. I si aquesta parella tan estranya no és capaç de treballar en equip?

Llegeix-ho a Racó Català

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Català, Cinema, Plataformes Streaming, Racó Català

Feu un comentari