On veure en català les nominades als Oscars’23?

Diumenge passat s’han entregat els 95th Academy Awards. De totes les pel·lícules amb nominacions, de moment només se n’han doblat 5 al català, de les quals 3 ja les podem veure en català a alguna de les plataformes de streaming. A més a més, també s’han subtitulat 6 al català, i totes 6 ja les podem veure en VOSC a alguna plataforma. A continuació podreu veure tota la llista de pel·lícules disponibles en català o VOSC guanyadores o nominades als Oscars.

Tot a la vegada a tot arreu: La gran protagonista de la nit de diumenge amb 11 nominacions i guanyadora de 7 Oscars. La pel·lícula més original, eclèctica i divertida de 2022. Tota una sensació als Estats Units que va camí a convertir-se en una obra d’autèntic culte. Disponible en VOSC a FilminCAT i Movistar+.

Res de nou a l’oest: Nominada a 9 Oscars i guanyadora de 4 Oscars. Quan el jove Paul s’incorpora al capdavant occidental durant la I Guerra Mundial, la seva eufòria inicial es veu aviat aniquilada per la dura realitat de les trinxeres. Disponible en VOSC a Netflix.

Pinotxo de Guillermo del Toro: Guanyadora de l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació. A la Itàlia feixista de la dècada dels 30 té lloc una relectura fosca i retorçada del famós conte de fades de Carlo Collodi sobre un titella de fusta que pren vida i somia a convertir-se en un noi real. Quan Pinotxo cobra vida, resulta que no és un noi agradable, ja que causa malifetes i juga a trucs malignes. “Una història d’amor i desobediència quan Pinotxo lluita per complir les expectatives del seu pare”. Disponible en català i VOSC a Netflix.

Blonde: Nominada a l’Oscar a la millor actriu (Ana de Armas). Aquest retrat fictici de Marilyn Monroe recrea lliurement la tumultuosa vida privada de la llegenda de Hollywood… i el preu que va haver de pagar per la fama. Disponible en VOSC a Netflix.

El monstre marí: Nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació. Una jove polissona es cola en el navili d’un caçador llegendari de monstres marins i junts emprenen un viatge èpic per mars inexplorades. I fan història. Disponible en català i VOSC a Netflix.

Punyals per l’esquena: El misteri de Glass Onion: Nominada a l’Oscar al millor guió adaptat. El mundialment famós detectiu Benoit Blanc viatja a Grècia per a posar al descobert un misteri entorn d’un magnat de la tecnologia… i a les seves variades amistats. Disponible en VOSC a Netflix.

Red: nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació. Cada vegada que la Mei s’emociona es converteix en un panda vermell gegant! Disponible en català a Disney+ i Rakuten TV.

Les dues pel·lícules que també s’han doblat, però encara no es poden veure a cap plataforma són: ‘Avatar: El sentit de l’aigua’ de Fox/ Disney i, per tant, segurament aviat la podrem veure en la nostra llengua a Disney i amb sort també la podrem llogar en català a les plataformes de lloguer i compra com Prime Video i Rakuten TV. i ‘El gat amb botes: L’últim desig’ d’Universal/ Dreamworks, aquesta no sabem si la podrem veure en català a alguna plataforma, però les expectatives no són molt positives, ja que la plataforma amb tot el contingut d’Universal, SkyShowTime no té ni un sol àudio en català. A més a més, Universal és de les productores que facilita menys els àudios en català a les plataformes.

Llegeix-ho al Racó Català

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Català, Plataformes Streaming, Racó Català