On veure en català les nominades als Oscars?

El 10 de març se celebrarà la noranta-sisena edició dels Premis Oscars, segurament els premis cinematogràfics més prestigiosos del món i que més mirades concentren al llarg de la gala i sobretot els dies posteriors.

Per conèixer les pel·lícules nominades als Oscars disponibles en català a les plataformes, us portem la llista per saber on les podeu veure en la nostra llengua abans de l’entrega dels premis.

Barbie, nominada a 8 Oscars: Una nina que viu a ‘Barbieland’ és expulsada al món real perquè no és prou perfecta. Basada en la popular nina Barbie.

Indiana Jones i el dial del destí, nominada Millor banda sonora original: Cinquena pel·lícula de la saga Indiana Jones. Quan l’arqueòleg Indiana Jones es jubila, la seva fillola l’arrossega a una nova aventura en què miraran de trobar un dial que podria canviar el curs de la història.

Elemental, nominada a Millor pel·lícula d’animació: A la Ciutat Element, els habitants del foc, l’aigua, la terra i l’aire conviuen junts. Però han de complir una norma: no poden barrejar-se entre si. Tanmateix, una noia de foc i un noi d’aigua descobriran que tenen molt més en comú del que es pensen.

Nimona, nominada a Millor pel·lícula d’animació: Un cavaller acusat d’un tràgic crim s’alia amb una lluitadora jove metamorfa per a demostrar la seva innocència. Però podria ser ella el monstre al qual va jurar destruir?

Spider-Man: creuant el Multivers, nominada a Millor pel·lícula d’animació: Miles Morales i Gwen Stacyes sumen forces amb la Societat de l’aranya, protectora del Multivers, per fer front a un malvat molt poderós que amenaça de provocar una gran catàstrofe. Però l’equip no es posa d’acord sobre com fer front al desafiament i Morales haurà de replantejar-se què significa ser un heroi.

De moment només hi ha cinc pel·lícules nominades disponibles a les plataformes, uns nombres que segurament s’anirà ampliant en els pròxims mesos. Per completar la llista us portem les darreres pel·lícules guanyadores d’un (o més) Oscar.

Dune. Part 1, nominada a 10 Oscars i guanyadora de 6 Oscars: En un futur llunyà, la galàxia coneguda és governada mitjançant un sistema feudal de cases nobles sota el mandat de l’Emperador. Les aliances i la política giren al voltant d’un petit planeta, Dune, del qual extreu l’espècia “melange”, la matèria primera que permet els viatges espacials. La Casa Atreides, sota el mandat del Duc Leto Atreides rep l’encàrrec de custodiar el planeta, rellevant en la comanda als seus històrics enemics, els Harkonnen. Paul Atreides, fill del duc, es veurà atrapat a les intrigues polítiques mentre descobreix el destí que li ofereixen els deserts de Dune.

Avatar: El sentit de l’aigua, nominada a 4 Oscars i guanyadora d’1 Oscar: Ambientada més d’una dècada després dels esdeveniments de la primera pel·lícula, “Avatar: El sentit de l’aigua” explica la història de la família Sully, els seus problemes, les batalles que lluiten per sobreviure.

Pinotxo de Guillermo del Toro, Millor pel·lícula d’animació: A la Itàlia feixista de la dècada dels 30 té lloc una relectura fosca i retorçada del famós conte de fades de Carlo Collodi sobre un titella de fusta que pren vida i somia a convertir-se en un noi real. Quan Pinotxo cobra vida, resulta que no és un noi agradable, ja que causa malifetes i juga a trucs malignes. “Una història d’amor i desobediència quan Pinotxo lluita per complir les expectatives del seu pare”.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Català, Disney+, HBO Max, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Racó Català