Roni

No tota l’animació és infantil

Aquesta setmana el 3Cat i Filmin han estrenat la nova sèrie de Juanjo Sáez (‘Arròs Covat‘ i ‘Heavies Tendres‘), ‘Roni‘, per això us portem una llista d’animació per a adults disponibles en català i VOSC a les plataformes.

Arròs covat‘: Sèrie d’animació per a adults guanyadora del Premi Ondas, creada pel prestigiós dibuixant Juanjo Sáez juntament amb el guanyador del Goya Kike Maíllo (EVA).

Akuma Kun‘ (VOSC): Akuma Kun, un xaval criat per un dimoni, i Mefisto III, el seu soci mig humà, investiguen casos paranormals per a resoldre assassinats i misteris.

Benvinguts a Patatamón!‘: El Jojó és un jove qualsevol de Barcelona, que comparteix pis al barri del Raval amb els seus amics, la Ramona i el Turista. La seva vida no seria molt diferent de la de la resta de joves de la ciutat, si no fos perquè un dia es va despertar i de sobte tots els habitants de Barcelona, fins i tot ell mateix, s’havien convertit en una mena d’éssers esgarrifosos amb cap de patata.

Família.cat‘: Ens acosta en clau d’humor al dia a dia dels Puig-Martínez, una família catalana de classe mitjana, que serveix d’excusa per fer una paròdia satírica de la societat contemporània. És segurament la primera ‘family sitcom’ d’animació produida a Catalunya, en la línia d’un gènere ja tradicional als països anglosaxons (‘Els Simpsons’, ‘Family Guy’, ‘King of the Hill’, ‘South Park’,etc.)

Heavies tendres‘: Després de l’èxit d”Arròs covat‘, l’il·lustrador Juanjo Sáez viatja a la seva infància per a relatar-nos una entranyable història d’amistat, adolescència i heavy-metal.

Invencible‘ (VOSC): ‘Invencible’ és una sèrie animada de superherois per a adults que gira entorn de Mark Grayson, de 17 anys, que és com qualsevol altre noi de la seva edat, tret que el seu pare és el superheroi més poderós del planeta, Omni-Man. Però a mesura que Mark desenvolupa els seus propis poders, descobreix que el llegat del seu pare potser no ser tan heroic com sembla.

Jokebox‘: Algú s’imagina què passaria si animéssim una sèrie de culte com ‘Little Britain’? O què succeiria si els personatges de ‘South Park’ haguessin crescut. O què passaria si ‘Els Simpsons” i ‘Family Guy’ creuessin la tercera dimensió? El resultat és ‘Jokebox’, la primera sèrie animada en 3D d’humor per a adults estructurada en esquetxos.

Roni‘: La nova sèrie de Juanjo Sáez, la ploma i la ment darrere d”Arròs Covat‘ i ‘Heavies Tendres‘, és de nou una petita meravella animada que resulta, amb el singular estil al qual ens té acostumats, una sàtira del món de l’art contemporani barceloní, amb les aparicions estel·lars de Velázquez, Warhol o Plensa, entre altres. Roni és un jove i insegur pintor de Barcelona que, entre deliris de grandesa, somia a convertir-se en l’artista més important de tots els temps. Secundat pels seus col·legues, un veí molt especial, una mare sobreprotectora i l’aparició de les figures més representatives del món de l’art, tant vives com mortes, aquesta mena de “nou Picasso” buscarà la seva primera gran oportunitat.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Català, FilminCAT, Netflix, Plataformes Streaming, Prime Video, Racó Català, Sèries