L’arribada de la versió catalana de ‘The Boys’ arrasa a la web desdelsofa.cat

Acaba el mes de gener, és hora de veure les estadístiques de cerca d’aquest mes. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant aquest mes podem intuir quines són les nostres preferències.

Per començar us portem el rànquing amb les 10 plataformes més cercades.

 1. Prime Vide 34%
 2. Netflix 20%
 3. Disney+ 10%
 4. FilminCAT 7%
 5. SX3 6%
 6. HBO Max 4%
 7. Movistar+ 4%
 8. 3 a la carta 3%
 9. Apple TV 2%
 10. Rakuten TV 2%

Altres plataformes 5%

Plataformes d’altres televisions 2%

Les quatre principals plataformes continuen liderant el rànquing de les 10 plataformes més consultades a la web desdelsofa.cat, però en el cas de Disney+ i FilminCAT perdent una mica de pistonada respecte a la resta de plataformes. SX3 torna al cinquè lloc després d’haver avançat Disney+ i FilminCAT durant un mes.

Seguim amb el TOP 5 de pel·lícules, sèries i generes més cercats

TOP 5 Pel·lícules

 1. Alcarràs (Apple TV, Google TV, iTunes, Movistar+, Prime Video, Rakuten TV)
 2. After: amor infinit (Prime Video)
 3. Mític (magigarcia.com)
 4. Barcelona, nit d’estiu (FilminCAT, Netflix)
 5. Els guardians de la nit. La pel·lícula: El tren infinit (Prime Video i Rakuten TV)

Alcarràs, la pel·lícula més consultada a la web durant l’any 2022 continua liderant i es manté com a pel·lícula més cercada durant el mes de gener. Seguida per la primera pel·lícula doblada al català per una plataforma aquest any 2023, i, que a més a més és la primera pel·lícula que una plataforma també dobla a la varietat valenciana de la nostra llengua. En tercer lloc, tenim l’especial de comèdia d’en Modgi, la seva dimissió com a guionista del ‘Zona Franca‘ per l’acomiadament del col·laborador Manel Vidal, ha fet que el seu especial entres al top 5, on també va estar el mes de l’estrena i el mes següent. Tanquen el TOP 5 la segona pel·lícula catalana més buscada i la pel·lícula de ‘Els Guardians de la Nit’ que després de la seva emissió al SX3 i el seu retorn a Prime Video s’ha mantingut al TOP 5.

OP 5 Sèries

 1. The boys (Prime Video)
 2. Titó (SX3)
 3. Haikyu! (SX3)
 4. Sakura, la caçadora de cartes (SX3)
 5. Black clover (SX3)

Aquesta setmana ens vam despertar amb una notícia inesperada: Prime Video havia publicat el doblatge en català i subtítols de les tres temporades de ‘The Boys’. La notícia ha estat tan impactant que en només dos dies la sèrie s’ha convertit en la sèrie més buscada a la web, compartint rànquing amb la primera producció del SX3 que entra al TOP 5, ‘Titó’ i 3 dels animes que podem veure actualment al SX3, dos d’ells (‘Sakura, la caçadora de cartes’ i ‘Black clover’) novetats d’aquest 2023.

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Animació
 3. Història
 4. Anime
 5. Comèdia

Per primera vegada l’anime no és un dels 3 gèneres més cercats a la web, i és que durant el mes de gener, el gènere històric ha estat el tercer més cercat.

Rànquing Versions

 1. VC 68 %
 2. VOSC 14,6 %
 3. VC-valencià 5,4%
 4. Aranès 4,1 %
 5. Multilingüe 3,2 %
 6. VOSC-VAL 2%
 7. VC-balear 1,3%
 8. 3D 0,6 %
 9. Sense Diàleg 0,3%

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 58,3%
 2. Sèries 34,9 %
 3. Curts 6,2 %
 4. Programes 0,5 %

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques de la web.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, HBO Max, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC