L’anime en català encara triomfa, tot i la pèssima oferta

Acaba el mes de març, és hora de veure les estadístiques de cerca d’aquest mes. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant el mes de març podem intuir quines són les nostres preferències.

Per començar us portem el rànquing amb les 10 plataformes més cercades.

 1. Prime Vide 27 %
 2. Netflix 20 %
 3. Disney+ 17 %
 4. FilminCAT 10 %
 5. Altres Plataformes 8 %
 6. Movistar+ 5
 7. Youtube extern 4 %
 8. Rakuten TV 4 %
 9. Les plataformes de la resta de televisions 3 %
 10. 3 a la carta 2 %

Prime Video, Netflix, Disney+ i FilminCAT repeteixen posicions respecte al Top 10 del mes passat, però mentre Disney+ guanya 3 punts, Prime Video 2 i Netflix 1, FilminCAT en perd 2. Al mateix temps destaca la baixada de la plataforma de TV3, 3 a la carta, que passa del 7% de cerques a només el 2%, però es manté al Top 10. Movistar+ també ha perdut un punt i per primer cop entra al rànquing YouTube Externs, la «plataforma» del YouTube per trobar el contingut en català disponible a YouTube gestionat per canals externs (televisions, distribuïdors, productores i canals que recuperen clàssics lliures de drets) a la plataforma de Google.

Per segon mes consecutiu Rakuten TV guanya un punt. Però, segurament, el més destacat d’aquest mes és l’entrada per primer cop al rànquing de YouTube externs, per primer cop una plataforma oberta, on les televisions, distribuïdors, productores i canals que recuperen clàssics lliures de drets poden penjar públicament el seu contingut, entra al rànquing.

Seguim amb el TOP 5 de pel·lícules, sèries i generes més cercats

TOP 5 Pel·lícules

 1. Cares i llocs (Acontra+ i Prime Video)
 2. Dragon Ball Super: Broly (Apple TV, FilminCAT, Google Play Movies, iTunes, Prime Video i Rakuten TV)
 3. Red (Disney+)
 4. Allà on viuen els monstres (Prime Video)
 5. 7 Deesses (FilminCAT)

Per primer cop una pel·lícula exlusiva de FilminCAT entra al TOP 5 de pel·lícules més cercades a la web desdelsofà.cat.


També, com era d’esperar l’última estrena de Disney+ en catalpa, “Red” ha entrat al rànquing, però s’ha vist superada per “Cares i llocs”, nova incorporació a Acontra+ i Prime Video i “Bola de Drac Super Broly”, l’únic títol de Bola de Drac disponible en català a les plataformes, no només és manté al TOP 5 de pel·lícules més cercades, sinó que guanya una posició.

TOP 5 Sèries

 1. El detectiu Conan (Super3)
 2. Crònica de la restauració d’un regne (JONU Play)
 3. Matchday | Reines del futbol (Barça TV+)
 4. Moebius (3 a la carta, HBO Max)
 5. 10+2 (Super3, YouTube Extern)

És molt destacable que l’última sèrie afegida durant el mes de març, “Crònica de la restauració d’un regne” en només unes hores (afegida el 31 de març a les 8:45) entri al TOP 5 i ho faci sent la segona sèrie més cercada a la web, per darrere de “El Detectiu Conan”, impulsada a la web per l’emissió de nous capítols al canal Super3. També, per primer cop un títol esportiu entra a un rànquing de la web, “Matchday | Reines del futbol” de Barça TV+ és la tercera sèrie més cercada. Moebius i 10+2 segueixen a dalt de tot del rànquing de sèries.

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Animació
 3. Anime
 4. Documental
 5. Comèdia

Els tres gèneres més cercats durant el mes de gener i febrer, repeteixen al Top 5 del mes de març.

I ja per acabar, el rànquing amb els percentatges de les versions i tipus de produccions més cercades.

Rànquing Versions

 1. VC 74,8 %
 2. VOSC 10,9 %
 3. Aranès 5,1 %
 4. VC-Valencià 3,3 %
 5. Multilingüe 2,5 %
 6. VC-Balear 2,4 %
 7. 3D 1,0 %
 8. Sense diàlegs 0 %

La versió en català guanya 5 punts de cerca respecte al mes passat mentre que la VOSC perd 4 punts, també ha perdut pistonada les versions en català en dialecte valencià i balear, mentre l’aranès es manté i els títols multilingües guanyen 2 punts.

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 58,9 %
 2. Sèries 36,8 %
 3. Curts 4,3 %
 4. Programes 0 %

Després de tres mesos analitzant les dades podem arribar a la conclusió que l’anime és un gènere amb molta demanda en català, perquè els tres mesos que hem analitzat les dades l’anime ha estat el tercer gènere més cercat, tot i no tenir ni 40 títols d’entre els més de 4200 títols que tenim a la base de dades. A més a més per segon mes consecutiu 3 animes formen part del rànquing dels títols més cercats i un d’ells (Crònica de la restauració d’un regne) havent-se afegit l’últim dia del mes. Això evidencia un fet, la plataforma o televisió que aposti per l’anime en català: triomfarà.

Totes les dades estan adquirides de forma del tot anònima a través de les cerques de la web.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Acontra+, Anime, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, FilminCAT, HBO Max, iTunes, Movistar+, Netflix, Plataformes Streaming, Prime Video, Rakuten TV, SX3

Feu un comentari