La renovació del Super3 marca les cerques al web

Acaba el mes d’octubre, és hora de veure les estadístiques de cerca d’aquest mes. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant aquest mes podem intuir quines són les nostres preferències. L’audiovisual en català aquest mes ha estat un mes molt marcat per la renovació del SX3.

Per començar us portem el rànquing amb les 10 plataformes més cercades.

 1. Prime Video 31%
 2. Netflix 24%
 3. Disney+ 11%
 4. SX3 8%
 5. FilminCAT 7%
 6. Altres Plataformes 6%
 7. HBO Max 6%
 8. Movistar+ 4%
 9. 3 a la carta 2%
 10. Les plataformes de la resta de televisions 1%

Per primera vegada entra a la llista una segona plataforma d’una televisió. Aquest mes la plataforma del nou SX3 que ha entrat al rànquing amb molta força, directe al quart lloc, apartant a FilminCAT del TOP 4 per primera vegada en l’any de vida de la pàgina web. Amb el 8% de les cerques del mes d’octubre SX3 ha estat la plataforma que més ha crescut en un més i la plataforma que ha entrat amb més força al TOP10. Això demostra les expectatives que s’han creat al voltant del nou SX3 i les ganes que tenia la gent de veure un canvi al canal infantil de la CCMA. HBO Max es manté per segon mes consecutiu al TOP 10 i Rakuten TV desapareix del rànquing per primera vegada, per deixar pas al SX3.

Seguim amb el TOP 5 de pel·lícules, sèries i generes més cercats:

TOP 5 Pel·lícules

 1. Escape Room: La pel·lícula (3 a la carta, Apple TV, iTunes, Movistar+, Prime Video i Rakuten TV)
 2. Alcarràs (Apple TV, FilminCAT, Google TV, iTunes, Movistar+, Prime Video i Rakuten TV)
 3. Barcelona, nit d’estiu (FilminCAT i Netflix)
 4. Oswald. El Falsificador (FilminCAT)
 5. Bola de Drac Super: Broly (Google TV, Prime Video i Rakuten TV)

El cinema català lidera aquest més les cerques a la web desdelsofà.cat. Les 4 pel·lícules més buscades a la web són produccions catalanes, la quarta, Oswald. El Falsificador és la primera pel·lícula produïda per FilminCAT, és un documental amb diàlegs en diferents llengües. I tanca el rànquing l’única pel·lícula de Bola de Drac disponible en català a alguna plataforma.

TOP 5 Sèries

 1. Guardians de la Nit: Kimetsu No Yaiba (SX3)
 2. El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder (Prime Video)
 3. Amb un gos i un gat, riuràs encantat (Coalise)
 4. El Perifèric (The Peripheral) (Prime Video)
 5. Haikyu! (SX3) 

La sèrie de l’any i el títol més cercat a la història de la pàgina web desdelsofà.catEl Senyor dels Anells: Els Anells de Poder, cau al segon lloc després del final de la seva primera temporada i es posa en primera posició una de les grans novetats del nou SX3 Guardians de la Nit: Kimetsu No YaibaLa sèrie de Els Guardians de la Nit no només és la sèrie més cercada del mes, ha duplicat en cerques aquest mes a la segona, El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder. També han entrat al TOP 5 del mes la primera sèrie disponible en català a la plataforma de Coalise (Amb un gos i un gat, riuràs encantat), la nova sèrie de Prime Video (El Perifèric) i tanca el TOP 5, Haikyu!, un altre dels grans títols del nou SX3.

A més a més, és destacable el fet que si L’hora boomer fos una sèrie i no un espai de la plataforma del nou SX3 i un espai televisiu per internet, seria la tercera sèrie més cercada d’aquest mes.

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Animació
 3. Anime
 4. Comèdia
 5. Aventures

L’animació torna a avançar a l’anime, i, per primera vegada, el cinema d’aventures entra al TOP 5 de gèneres més cercats.

I ja per acabar, el rànquing amb els percentatges de les versions i tipus de produccions més cercades.

Rànquing Versions

 1. VC 74,9 %
 2. VOSC 14,0 %
 3. VC-valencià 4,5%
 4. Aranès 2,0 %
 5. VC-balear 2,0%
 6. Multilingüe 1,7 %
 7. 3D 0,8 %

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 59,1%
 2. Sèries 39,9 %
 3. Curts 0,5 %
 4. Programes 0,5 %

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques de la web.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, HBO Max, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC

Feu un comentari