Bola-de-drac-Broly

La mort d’Akira Toriyama desferma la nostàlgia a les cerques a desdelsofa.cat

La mort del mangaka Akira Toriyama ha marcat les cerques al web Desdelsofa.cat aquest mes. Acaba el mes de març i és hora de veure les estadístiques de cerca Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant aquest mes podem intuir quines són les nostres preferències.

10 plataformes més cercades

 1. Prime Video 26%
 2. Netflix 22%
 3. HBO Max 13%
 4. Disney+ 11%
 5. FilminCAT 6%
 6. SX3 6%
 7. AnimeBox 4%
 8. Apple TV 2%
 9. 3cat 2%
 10. Movistar+ 1%

Altres plataformes 4%
Plataformes d’altres televisions 1%

Amb les darreres incorporacions d’Assassination Classroom, Kare Kano i Venus Wars i els anuncis d’AnimeBox fan que la plataforma de Selecta Visión guanya força entre el públic catalanoparlant i guanyi dos punts de cerca i guanyi una posició al rànquing.

Seguim amb el TOP 5 de pel·lícules, sèries i generes més cercats

TOP 5 Pel·lícules

 1. Bola de Drac Super: Broly (AnimeBox, Google TV, Prime Video i Rakuten TV)
 2. Bola de Drac Super: el Superheroi (Crunchyroll)
 3. Dune (FilminCAT i Netflix)
 4. Els jocs de la fam: Balada de refilaires i serps (Prime Video i Rakuten TV)
 5. Hypnotic (Prime Video)

L’anunci de la mort d’Akira Toriyama ha marcat molt les cerques a la web, tant a les pel·lícules com a les sèries. Per això no és estrany trobar les dues darreres pel·lícules de ‘Bola de Drac’ liderant el rànquing de pel·lícules més buscades. Juntament amb una de les grans novetats del mes, ‘Dune’ disponible en català a Netflix i en VOSC a FilminCAT.

TOP 5 Sèries

El 15 de març, en homenatge a mangaca Akira Toriyama es van afegir al catàleg de la web totes les pel·lícules i sèries de la seva obra que s’han doblat o subtitulat al català, tot i que de moment cap plataforma o televisió les ofereixi en català. Tot i la poca publicitat que se li va donar aquest fet ha marcat molt el rànquing del mes, ja que en 15 dies Bola de Drac s’ha convertit en la sèrie més cercada durant el mes de març, però també en el títol més cercat durant l’any 2024 i en el sisè títol més buscat en la història de la web, i això que cap plataforma l’ofereix. Bola de Drac Z ha estat la segona sèrie més cercada durant el març, Bola de Drac GT, la quarta i Bola de Drac Z Kai la cinquena.

Però si mirem el rànquing de les sèries que han estat disponibles en català durant el mes de març a les plataformes veiem com l’anime continua predominant amb ‘Inuyasha’, ‘El Detectiu Conan’ i la recentment estrenada ‘Assassination Classroom’, juntament amb l’habitual ‘El paradís de les senyores’ i l’últim live-action de Netflix, ‘Avatar: l’últim mestre de l’aire’.

 1. Inuyasha (AnimeBox)
 2. El paradís de les senyores (3cat)
 3. El Detectiu Conan (SX3)
 4. Avatar: l’últim mestre de l’aire (Netflix)
 5. Assassination Classroom (AnimeBox)

TOP 5 Programes

 1. Puig Antich. El llibre vermell (3cat)
 2. Cartes en joc (À Punt)
 3. Titó (SX3)
 4. El món d’en Beakman (SX3)
 5. 8 dies que van marcar la història de Roma (3cat)

Un mes més la majoria dels programes més cercats són de la CCMA, dos del SX3 i dos més de la plataforma 3cat. Acompanya a les produccions catalanes el programa valencià ‘Cartes en joc’, de moment l’únic programa d’una televisió no catalana que ha entrat al rànquing.

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Animació
 3. Anime
 4. Història
 5. Contes

Rànquing Versions

 1. Català 85,2 %
 2. VOSC 13,4 %
 3. VC valenciana 0,7%
 4. Occitan/Aranés 0,7%

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 56,5 %
 2. Sèries 41,7 %
 3. Curts 1,8 %

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques del web desdelsofa.cat.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Anime, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, HBO Max, iTunes, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC