iTunes treu del seu catàleg la primera pel·lícula disponible en català a una plataforma internacional

L’any 2011 es va afegir a iTunes en català la pel·lícula ‘El discurs del rei‘, en aquell moment iTunes tenia una limitació tècnica i només es podien afegir una pista d’àudio per pel·lícula, cosa que va provocar que l’àudio en català estigués separat de l’àudio en castellà, com passava a Movistar+.

Aquesta setmana el film ha desaparegut d’iTunes i a AppleTV ha desaparegut l’àudio en català, per tant ara només es pot veure en català a Filmin/FilminCAT.

La pel·lícula estrenada l’any 2010 i guanyadora quatre Oscars, inclòs el de millor pel·lícula, es va endur aquesta pel·lícula amb insòlits ingredients que, tots mesclats, ofereixen la poció de l’èxit: un rei tartamut, un logopeda i un discurs decisiu.

Després de la mort del seu pare, el rei Jordi V (Michael Gambon), i l’escandalosa abdicació del príncep Eduard VII (Guy Pearce), Bertie (Colin Firth), afectat des de sempre d’un angoixant quequeig, ascendeix de sobte al tron com Jordi VI d’Anglaterra. El seu país es troba a prop de la guerra i necessita desesperadament un líder, i per això la seva esposa Isabel (Helena Bonham Carter), la futura reina mare, el posa en contacte amb un excèntric logopeda anomenat Lionel Logue (Geoffrey Rush). Malgrat el xoc inicial, tots dos se submergeixen de ple en una teràpia poc ortodoxa que els portarà a establir un vincle infrangible.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Actualitat, Apple TV, Català, Crònica, desdelsofa.cat, FilminCAT, iTunes, Pel·lícules, Plataformes Streaming