HBO MAXim menyspreu pel català

Ja fa uns mesos que va arribar HBO Max a l’estat espanyol, com era d’esperar no hi havia ni rastre de català, doncs bé, uns mesos després tot continua igual. HBO Max és la plataforma de la Warner Bros. Tenen en exclusiva tot el contingut de la productora, com Disney+ amb les produccions de Disney. Però al contrari que Disney+, HBO Max no té ni un doblatge en català, ni un, ni de les pel·lícules més noves com ‘Bèsties fantàstiques: Els secrets de Dumbledore’. La marginació i menyspreu d’HBO Max i la Warner per la nostra llengua arriba a uns punts tan exagerats que fins i tot la productora es permet el “luxe” de no complir amb les bases de les subvencions per doblar pel·lícules al català per la seva estrena a cinemes. Un dels punts de les bases especifica que el doblatge en català també s’ha de comercialitzar a les plataformes i format físic. Però no, HBO Max no ofereix cap doblatge de la Warner, i això que són ells mateixos.

Per sort, Apple TViTunesPrime Video i Rakuten TV si ofereixen algunes versions en català de les pel·lícules de la Warner que tenen disponibles amb lloguer i compra.

Com per exemple les pel·lícules de la 2 a la 8 de ‘Harry Potter’ a Apple TV, iTunes i Prime Video o ‘El senyor dels Anells’ a Prime Video (la 2 i la 3) i Rakuten TV (la trilogia completa).

La subscripció mensual a HBO Max té un preu de 8,99 € i l’anual val 69,99 €. Amb el que val la subscripció mensual, per exemple, pots llogar la trilogia d”El senyor dels Anells‘ a Rakuten o comprar una de les pel·lícules de la trilogia a Prime Video i Rakuten TV, si ho feu les podeu veure en català.

I amb el que val la subscripció anual, per exemple, pots comprar les 7 pel·lícules de ‘Harry Potter‘ que es troben en català a Apple TV, iTunes i Prime Video, i et sobra per poder-te comprar ‘Bèsties fantàstiques i on trobar-les‘ en català a Apple TV o iTunes i ‘Bèsties fantàstiques: Els secrets de Dumbledore’ a Prime Video o Rakuten TV. Estic parlant de comprar per poder-les veure sempre que vulguis, però si prefereixes llogar-les pel mateix que pagues anualment a HBO Max, podràs llogar fins a 20 pel·lícules de la Warner en català a Apple TV, iTunes, Prime Video o Rakuten TV. No està del tot malament no?

No us agradaria poder veure ‘Harry Potter’, ‘El senyor dels Anells’, les pel·lícules de ‘Lego‘, ‘Scooby Doo‘, ‘Space Jam‘ o ‘Tom i Jerry‘ en català? Les teniu disponibles en català fora d’HBO Max. Teniu a les vostres mans el poder de deixar de pagar a qui margina la nostra llengua i passar a pagar per veure contingut en català.

Llegeix-ho a Racó Català

Qualificació
Àlex de la Guia

Àlex de la Guia, tècnic superior en química, coescriptor del llibre 'Generació #LoRiuÉsVida' i fundador i administrador de la pàgina web desdelsofa.cat

Comparteix el contingut

Català, HBO Max, Opinió, Racó Català

Feu un comentari