HBO Max es consolida com una de les plataformes preferides dels usuaris catalans

Acaba el mes de setembre, és hora de veure les estadístiques de cerca d’aquest mes. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant aquest mes podem intuir quines són les nostres preferències.

Per començar us portem el rànquing amb les 10 plataformes més cercades.

 1. Prime Vide 27%
 2. HBO Max 20%
 3. Netflix 16%
 4. Disney+ 12%
 5. FilminCAT 7%
 6. SX3 4%
 7. Rakuten TV 2%
 8. Movistar+ 2%
 9. 3 a la carta 2%
 10. Apple TV 1%

Altres plataformes 6%

Plataformes d’altres televisions 1%

HBO Max, no només es consolida al TOP 3, gràcies al canvi de política lingüística, a les múltiples incorporacions en català durant el mes de setembre i la creació de la col·lecció «En Català», la plataforma de la Warner ha passat per davant de Netflix i ja és la segona plataforma més consultada, amb 4 punts de diferència amb Netflix. És evident que si cuides el públic català, Catalunya respon positivament. A més a més, aquest mes la Warner ha començat a incloure àudios en català de les seves produccions a Apple TV, cosa que ha ajudat al videoclub digital d’Apple a tornar al top 10 de plataformes més cercades.

Seguim amb el TOP 5 de pel·lícules, sèries i generes més cercats

TOP 5 Pel·lícules

 1. Barbie (AppleTV, iTunes, Movistar+, PrimeVideo i RakutenTV)
 2. Bola de Drac Super: Broly (AnimeBox, GoogleTV, PrimeVideo, RakutenTV i YouTube)
 3. Elemental (AppleTV, Disney+, GoogleTV, iTunes, RakutenTV i YouTube)
 4. Barcelona, nit d’estiu (FilminCAT i Netflix)
 5. Utena, la noia revolucionària: Apocalipsi adolescent (JONU Play)

La pel·lícula de l’any, no només ha arrasat als cinemes, també ha arrasat a la web desdelsofa.cat. L’arribada de ‘Barbie’ a les diferents plataformes de lloguer va revolucionar les xarxes, per això des del primer dia es va col·locar com a pel·lícula més popular a la pàgina web. Seguida per la, segurament, millor pel·lícula de ‘Bola de Drac’ que a finals de mes va arribar a la plataforma d’anime AnimeBox.

A aquestes dues grans pel·lícules les acompanyen ‘Elemental’, l’última pel·lícula de Disney-Pixar que ja es pot veure en català a Disney+, ‘Barcelona nit d’estiu’ i l’última pel·lícula d’anime que ha arribat en català a les plataformes, ‘Utena, la noia revolucionària: Apocalipsi adolescent’ el primer títol de la plataforma JONU Play que entra al top 5.

TOP 5 Sèries

 1. Generació V (Prime Video)
 2. One Piece (SX3)
 3. Diaris de vampirs (HBO Max)
 4. Inuyasha (AnimeBox i SX3)
 5. Hotel Fawlty (FilminCAT)

La darrera gran incorporació en català a Prime Video, ‘Generació V’ és la sèrie més buscada a la web desdelsofa.cat, tot i haver-se estrenat el divendres 29 de setembre. L’esperat spin-off de ‘The Boys‘ no ha fallat. Al tercer lloc trobem ‘Diaris de vampirs’, la primera sèrie doblada al català disponible a HBO Max, i segona sèrie disponible en català, juntament amb la producció de TV3 ‘Moebius‘. I, juntament amb dos animes habituals, ‘One Piece’ i ‘Inuyasha’, tanca el rànquing el clàssic britànic ‘Hotel Fawlty’, disponible en català i VOSC a FilminCAT.

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Anime
 3. Animació
 4. Terror
 5. Ciència-ficció

Rànquing Versions

 1. VC 79,8 %
 2. VOSC 10,7 %
 3. Multilingüe 3,6 %
 4. Aranès 2,4 %
 5. 3D 2,3 %
 6. VC-valencià 1,2 %

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 69,4 %
 2. Sèries 28,2%
 3. Programes 1,2 %
 4. Curts 1,2 %

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques de la web.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, HBO Max, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC