Harry Potter i l’anime en català marquen el mes de juny a les plataformes

Acaba el mes de juny, és hora de veure les estadístiques de cerca d’aquest mes. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant aquest mes podem intuir quines són les nostres preferències.

Per començar us portem el rànquing amb les 10 plataformes més cercades.

 1. Prime Vide 29%
 2. Netflix 22%
 3. HBO Max 15%
 4. Disney+ 12%
 5. FilminCAT 6%
 6. SX3 4%
 7. 3 a la carta 3%
 8. Movistar+ 2%
 9. AnimeBox 2%
 10. Apple TV 1%

Altres plataformes 3%

Plataformes d’altres televisions 2%

El millor mes pel català a HBO Max ha suposat un gran salt per la plataforma de la Warner a la web desdelsofa.cat. Per primer cop HBO Max se situa en tercera posició superant a Disney+ i FilminCAT. El gran impuls per la plataforma el vam veure els dies 1 i 2 de juny, els dies que va incorporar la saga de Harry Potter en català, només en aquells dos dies la plataforma va duplicar les cerques del mes de maig. Els nous animes al SX3 i AnimeBox els han fet guanyar posicions.

Seguim amb el TOP 5 de pel·lícules, sèries i generes més cercats

TOP 5 Pel·lícules

 1. Harry Potter i la pedra filosofal (HBO Max)
 2. La tomba de les lluernes (AnimeBox)
 3. John Wick 4 (Prime Video)
 4. El castell de Cagliostro (AnimeBox)
 5. Avatar: El sentit de l’aigua (Apple TV, Disney+, Google TV, iTunes, Prime Video, Rakuten TV i YouTube)

Com era d’esperar la gran incorporació del mes ha estat la pel·lícula més cercada a la web, i és que per primera vegada podem veure en català Harry Potter i la pedra filosofal fora d’una emissió de TV3, les altres 7 pel·lícules de la saga s’han quedat a les portes del TOP 5. Destaca, però, que la segona pel·lícula més buscada sigui una de les darreres incorporacions del mes de juny, La tomba de les lluernes una de les primeres pel·lícules de l’estudi Ghibli i segurament una de les pel·lícules més tristes i emotives mai produïdes, és una obra mestra del cinema d’animació, molt recomanable per veure una vegada i prou, això sí, millor sense canalla.

TOP 5 Sèries

 1. One Piece (SX3)
 2. Inuyasha (AnimeBox i SX3)
 3. Guardians De La Nit: Kimetsu No Yaiba (SX3)
 4. La casa dels somnis (3 a la carta)
 5. Black clover (SX3)

La CCMA torna a dominar el TOP5 de sèries més buscades, quatre sèries del SX3 (quatre animes) i una del 3 a la carta. I és que el retorn de ‘One Piece’ al SX3 ha causat un rebombori brutal a les xarxes socials de Catalunya, el dia 30 de juny ja es podien veure els primers capítols de ‘One Piece’ a la web del SX3 i això va fer que en només un dia la sèrie sigui la sèrie més cercada del mes a la web desdelsofa.cat i els primers capítols de ‘One Piece’ el més vist a la plataforma del SX3.

TOP 5 Gèneres

 1. Anime
 2. Infantil
 3. Animació
 4. Comèdia
 5. Terror

Rànquing Versions

 1. VC 71,8 %
 2. VOSC 15,3 %
 3. Multilingüe 3,8 %
 4. Aranès 3,7 %
 5. VC-valencià 3,2%
 6. VC-balear 1,2%
 7. 3D 0,7 %
 8. Sense Diàleg 0,4%

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 49,2 %
 2. Sèries 48,6%
 3. Programes 1,4 %
 4. Curts 0,8 %

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques de la web.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Anime, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, HBO Max, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC