Els millors superherois parlen català, i tu?

Aquestes darreres setmanes HBO Max ha començat a pujar doblatges en català de les seves pel·lícules, moltes d’elles doblades per TV3, com ‘Harry Potter i la pedra Filosofal‘ o ‘Gran Torino‘, però també han afegit l’àudio en català de moltes pel·lícules de superherois de l’univers DC.

Per això en aquesta ocasió us portem una selecció de 10 superherois i superheroïnes que ja parlen català a les plataformes, no tots són de l’univers DC ni d’HBO Max.

BatmanEl salvador de Gotham comença a parlar en català a HBO Max i altres plataformes gràcies a la trilogia de Christopher Nolanla pel·lícula que Lego va dedicar a l’heroi de Gotham, la ‘Lliga de la justícia‘ i el crossover ‘Batman contra Superman‘.

Baymax i Hiro (Big Hero 6): Coneix a Baymax, un adorable robot de companyia que té una connexió especial amb el prodigi de la robòtica Hiro Hamada. Quan un devastador gir dels esdeveniments els catapulta cap a una perillosa trama que té lloc en San Fransokyo, Hiro, juntament amb Baymax i el seu divers grup d’amics, es transformen en una banda d’estranys herois.

La família Increïble (Els increïbles): Dels creadors de Toy Story i Ratatouille arriba aquesta divertida aventura. Com Mr. Increïble i Elastigirl, Bob i la seva esposa Helen estaven entre els millors lluitadors contra el crim.

Els 4 FantàsticsQuatre astronautes es converteixen en superherois després de ser contaminats a l’espai exterior. En companyia del benefactor del projecte, l’ambiciós Von Doom (Julian McMahon), tots quatre parteixen per a l’exploració de les seves vides. La missió discorre sense incidents fins que Reed descobreix que hi ha un error de càlcul en la velocitat amb la qual s’acosta la tempesta. En uns minuts, el llindar d’aquest fenomen atmosfèric està sobre ells. L’estació espacial es veu engolida per turbulents núvols de radiació còsmica que canvien el genoma de la tripulació. El seu ADN es veu irrevocablement alterat i aquest serà el seu futur. De retorn a la Terra, els efectes de l’exposició mostren ràpidament els seus primers símptomes brindant a cadascun d’ells poders sobrenaturals, convertint-se en Els Quatre Fantàstics: Míster Fantàstic, La Noia Invisible, La Torxa Humana i La Cosa.

Ladybug i Gat Noir: Soc la Marinette i et podries pensar que soc una adolescent normal, però no. Si em guardes el secret, t’explicaré que, en realitat, soc Ladybug, una superheroïna que intenta resoldre els problemes que genera el supermalvat.

Llanterna verda: Un extraterrestre moribund li concedeix poders extraordinaris a Hal Jordan, un pilot de proves. Gràcies a la seva nova condició, Hal haurà d’intervenir en una missió de pau intergalàctica. La pel·lícula és una adaptació cinematogràfica en imatge real del personatge de còmic creat per DC Comics.

Lliga de Supermascotes: Superman i el seu gos, Krypto, comparteixen els mateixos superpoders i lluiten colze a colze contra el crim a Metròpolis. Quan segresten Superman i la resta de la Lliga de la Justícia, Krypto ha de convèncer unes mascotes del carrer perquè dominin els seus propis poders que acaben de descobrir i rescatin els superherois.

Spider-Man: A les plataformes només podem veure dues de les moltes pel·lícules de Spider-Man que s’han doblat al català. Podem veure ‘The Amazing Spider-Man‘ i la pel·lícula d’animació ‘Spider-Man. Un nou univers‘, actualment als cinemes també podeu veure en català la segona part d’aquesta darrera ‘Spider-Man: creuant el Multivers‘.

Superman: Actualment, només es pot veure una pel·lícula de l’heroi de Krypton en català: ‘L’home d’acer‘ a HBO Max, també, com en el cas de Batman la ‘Lliga de la justícia’ i el crossover ‘Batman contra Superman’.

Wonder Woman: Diana, princesa de les Amazones, entrenada per a ser una guerrera invencible, va ser criada en una illa paradisíaca protegida, fins que un dia, un pilot nord-americà, que va tenir un accident i va acabar en les seves costes, li va parlar d’un gran conflicte existent en el món, la Primera Guerra Mundial. Diana va decidir sortir de l’illa, convençuda que podia detenir la terrible amenaça. Ara lluita com Wonder Woman, al costat dels homes, en la guerra que acabarà amb totes les guerres i descobreix tots els seus poders i el seu veritable destí.

Contingut addicional:

Però, no només els herois parlen català, també els supermalvats.

L’esquadró suïcida: La presó de “Belle Reve” té la taxa de mortalitat més alta dels Estats Units. El centre penitenciari acull els pitjors supermalvats. Estan preparats per fer qualsevol cosa per sortir, fins i tot per unir-se a l’equip secret i ombrívol de la Task Force X. Aquest és el cas de Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin i sobretot Harley Quinn. Supervisat pel coronel Rick Flag, aquest boig equip és enviat a la llunyana illa de Corto Maltese. Allà s’enfrontaran a diversos adversaris, inclosos els guerrillers. Amanda Waller els vigilarà constantment.

I per acabar, superherois o supermalvats?

The Boys: Un enfocament irreverent del que passa quan els superherois, tan famosos com les celebritats, tan influents com els polítics i tan venerats com els déus, abusen dels seus superpoders en comptes d’utilitzar-los per a fer el bé. Indefensos contra superpoderosos, aquesta sèrie s’embarca en una heroica missió per a revelar la veritat sobre “Els Set” i el formidable suport del seu Vought. 

Llegeix-ho al Racó Català

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Català, Racó Català