Els festius del desembre enlairen l’SX3

Ha acabat el mes de desembre i és hora de veure les estadístiques de cerca del mes passat. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant aquest mes podem intuir quines són les nostres preferències.

10 plataformes més cercades

 1. Prime Video 21%
 2. Netflix 20%
 3. HBO Max 14%
 4. Disney+ 13%
 5. SX3 10%
 6. FilminCAT 9%
 7. 3cat 3%
 8. AnimeBox 2%
 9. Movistar+ 2%
 10. Apple TV 2%

Altres plataformes 3%
Plataformes d’altres televisions 1%

Les vacances de Nadal i el pont del desembre han enlairat la plataforma del SX3 al cinquè lloc del rànquing, avançant a Filmin i quedant-se a 3 punts de Disney+. Entre les grans plataformes, Prime Video i HBO Max han perdut pistonada mentre que Netflix s’ha quedat a les portes de treure el primer lloc a Prime Video, posició que ocupa d’ençà que es van començar a publicar les dades de cerca de la web. 

TOP 5 Pel·lícules

 1. El retorn d’en Ben (FilminCAT)
 2. El Grinch (Apple TV i iTunes)
 3. Scrooge: Conte de Nadal (Netflix)
 4. Barbie (Apple TV, FilminCAT, HBOMax, iTunes, Movistar+, Prime Video i Rakuten TV)
 5. Chicken Run: L’albada dels nuggets (Netflix)

Les pel·lícules de Nadal i les dues grans estrenes del mes han estat les pel·lícules més cercades durant el desembre al web desdelsofa.cat. L’arribada de Barbie a HBO Max i Chicken Run: L’albada dels nuggets a Netflix van revolucionar els usuaris del web, però no va ser prou per superar les pel·lícules de Nadal i familiars com El retorn d’en Ben o El Grinch.

TOP 5 Sèries

  1. Inuyasha (AnimeBox i SX3)
  2. Hotel Fawlty (FilminCAT)
  3. La Senyoreta Scarlet i el Duc (3cat)
  4. Steins; Gate (SX3)
  5. Naruto (AnimeBox i SX3)

Aquest mes el top 5 de sèries ha estat marcat per les novetats de la CCMALa Senyoreta Scarlet i el DucSteins; Gate i Naruto, però tot i les noves sèries de la CCMA i HBO MaxInuyasha repeteix a dalt de tot del rànquing i entra, juntament amb les 3 grans novetats de la CCMAHotel Fawlty, l’única sèrie no disponible a una plataforma de la CCMA que ha entrat al rànquing. No és d’estranyar l’entrada d’Hotel Fawlty, ja que és l’única gran sèrie britànica que no han afegit durant aquest mes a la plataforma del 3cat.

TOP 5 Programes

 1. Els contes de la Pinya (SX3)
 2. El disc de La Marató 2023 (3cat)
 3. El món d’en Beakman (SX3)
 4. TIK TAK FACTORY (SX3)
 5. Beta (SX3) 

Aquest mes els programes del SX3 han arrasat al web, quatre dels 5 programes més cercats són programes de l’SX3, només El disc de La Marató 2023 ha aconseguit entrar al rànquing sense ser un programa del canal infantil. 

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Anime
 3. Animació
 4. Comèdia
 5. Ficció

Rànquing Versions

 1. Català 43%
 2. Aranès 28,5%
 3. VOSC 17,2%
 4. Multilingüe 7,9%
 5. Sense diàleg 2,0%
 6. VC-Valencià 0,7%
 7. 3D 0,7%

Rànquing Produccions

 1. Sèries 55,3%
 2. Pel·lícules 38,3%
 3. Curts 6,4%

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques del web desdelsofa.cat.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, HBO Max, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC