‘Els Anells de Poder’ es converteix en la sèrie més cercada

S’ha acabat el mes d’agost i, com cada mes, és hora de veure les estadístiques de cerca. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant el mes d’agost podem intuir quines són les nostres preferències.

Per començar us portem el rànquing amb les 10 plataformes més cercades:

 1. Prime Vide 37 %
 2. Netflix 17 %
 3. Disney+ 14 %
 4. FilminCAT 12 %
 5. Altres Plataformes 9 %
 6. Les plataformes de la resta de televisions 4 %
 7. 3 a la carta 2,3%
 8. Cineclick 1,9%
 9. Rakuten TV 1,8%
 10. Apple TV 1,8 %

Prime Video segueix com a plataforma líder entre els catalans, i guanyant 1 punt respecte al mes anterior, l’efecte de ser la plataforma amb més contingut propi doblat, sumat al fet de tenir novetats en català 3 o 4 dies a la setmana, han impulsat a Prime Video com a la plataforma referent entre els consumidors d’audiovisual en català. Per altra banda, Netflix, torna a la segona posició del rànquing, segurament les novetats d’aquests dies i el contingut propi doblat han ajudat a la plataforma més gran a tornar al segon lloc. Disney+ cau al tercer lloc, perdent 3 punts respecte al mes passat, i FilminCAT segueix en quarta posició. Aquest mes destaca la desaparició de Movistar+ del TOP 10 de les plataformes més cercades pels usuaris catalans i l’entrada de Cineclick, la plataforma acabada d’incorporar.

TOP 5 Pel·lícules

 1. Alcarràs (Apple TV, FilminCAT, Google TV, iTunes, Movistar+, Prime Video i Rakuten TV)
 2. Barcelona, nit d’estiu (FilminCAT i Netflix)
 3. Tretze vides (Prime Video)
 4. El Hòbbit: un viatge inesperat (Prime Video)
 5. Mític (magigarcia.com)

Així com els dos últims mesos van liderar el rànquing els primers doblatges en català de Prime Video i Netflix, aquest mes el rànquing el lideren pel·lícules catalanes. La més cercada és Alcarràs, la pel·lícula de Carla Simón guanyadora de l’Os d’Or, és la pel·lícula líder del mes d’agost seguida per Barcelona, nit d’estiuTretze videsEl Hòbbit: un viatge inesperat i repeteix al rànquing l’especial de comèdia de Magí Garcia Mític.

TOP 5 Sèries

 1. El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder (Prime Video)
 2. Lost Ollie (Netflix)
 3. El paradís de les senyores (3 a la carta)
 4. L’hora fosca (À Punt i YouTube)
 5. Germans robots supergegants (Netflix)

El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder no només s’ha convertit en la sèrie més cercada aquest mes d’agost a la web, també s’ha convertit en la sèrie més cercada de la història al web desdelsofa.cat, i això que no s’ha estrenat fins al 2 de setembre. Com era d’esperar les dues sèries doblades per Netflix també formen part del rànquing de les 5 sèries més cercades, però sorprèn l’entrada de L’hora fosca, per primera vegada una producció d’À Punt entra al TOP5 del contingut més cercat a la web.

Però com a dada curiosa, tot i no poder trobar a cap plataforma la sèrie Bola de Drac al cercador de la web molta gent la buscada durant aquest mes, de fet, la cercada tanta gent que si alguna plataforma l’oferís en català, s’hagués convertit, com a mínim, en la tercera sèrie més cercada del mes d’agost. 

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Anime
 3. Animació
 4. Comèdia
 5. Ciència-ficció

Per sisè mes consecutiu el gènere infantil es manté líder i un altre mes l’anime torna a la segona posició, i això que no és ni dels 10 gèneres amb més contingut disponible en català a les plataformes. L’animació cau a la tercera posició, mentre que la comèdia la ciència-ficció es mantenen al TOP 5. 

Rànquing Versions

 1. VC 80,5 %
 2. VC-Valencià 6,6 %
 3. VOSC 5,9 %
 4. Aranès 2,4 %
 5. Multilingüe 2,2 %
 6. VC-Balear 2,0 %
 7. 3D 0,5 %

La versió en català continua liderant molt destacadament el rànquing de les versions més cercades, arribant al 80%, per altra banda, per primera vegada la VOSC cau del segon lloc. La versió en català-valencià s’ha col·locat en segona posició avançant a les VOSC. 

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 60,4 %
 2. Sèries 36,5 %
 3. Programes 2,0 %
 4. Curts 1,2  %

Totes les dades estan adquirides de forma del tot anònima a través de les cerques del web desdelsofa.cat.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC

Feu un comentari