Els 10 millors doblatges en català de les plataformes de l’any 2022

Durant les primeres setmanes del mes de gener s’han celebrat els ‘I Premis desdelsofa.cat’. En aquest temps, els usuaris de la web han pogut votar quines pel·lícules o sèries han estat les millors doblades al català per una plataforma durant el 2022. Us portem la llista de les 5 pel·lícules i les 5 millors sèries de l’any.

Les 5 pel·lícules millor doblades al català

Tretze vides (Prime Video): Basada en la història real que va commoure al món, ‘Tretze vides’ és el relat del rescat d’un equip de futbol de la cova de Tham Luang, a Tailàndia, després de quedar atrapat per les pluges torrencials i perilloses inundacions.

Pinotxo de Guillermo del Toro (Netflix): A la Itàlia feixista de la dècada dels 30 té lloc una relectura fosca i retorçada del famós conte de fades de Carlo Collodi sobre un titella de fusta que pren vida i somia a convertir-se en un noi real. Quan Pinotxo cobra vida, resulta que no és un noi agradable, ja que causa malifetes i juga a trucs malignes. “Una història d’amor i desobediència quan Pinotxo lluita per complir les expectatives del seu pare”.

Tot és possible (Prime Video): Khal, un tímid alumne d’últim any de secundària, publica en línia que s’ha enamorat d’una noia trans. Els comentaris positius que rep li decideixen a convidar-la a sortir… i es deslliga un remolí i un romanç de la generació Z!

Red (Disney): Cada vegada que la Mei s’emociona es converteix en un panda vermell gegant! La pel·lícula ‘Red’ es va doblar per a la seva estrena a les sales de cinema però finalment la pel·lícula es va estrenar a Disney+.

El monstre marí (Netflix): Una jove polissona es cola en el navili d’un caçador llegendari de monstres marins i junts emprenen un viatge èpic per mars inexplorades. I fan història.

Les 5 sèrie millor doblada al català

El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder (Prime Video): En un període de relativa calma, els personatges s’enfronten al ressorgiment del mal en la Terra Mitjana. Des de les profunditats més fosques de les Muntanyes Ennuvolades fins als majestuosos boscos de Lindon, l’impressionant regne insular de Númenor i els confins més llunyans del mapa, aquests regnes i personatges esculpiran llegats que perduraran en el temps.

Smiley (Netflix): A Barcelona, dos homes i els seus amics breguen amb els dubtes, les inseguretats i les oportunitats perdudes mentre busquen l’amor veritable que els falta en les seves vides.

Sonic Prime (Netflix): Quan una gran batalla amb el doctor Eggman destrueix l’univers, Sonic viatja a tota pastilla per dimensions paral·leles per a recuperar als seus amics i salvar el món.

Jack Ryan (Prime Video): Quan l’analista de la CIA, Jack Ryan, s’ensopega amb una sèrie de transferències bancàries sospitoses, la seva cerca de respostes el treu de la seguretat del seu escriptori i el catapulta cap a un joc mortal del gat i el ratolí per tota Europa i Orient Mitjà, on es troba a un terrorista que prepara un atac massiu contra els Estats Units i els seus aliats.

El Perifèric (Prime Video): La perifèria gira entorn de Flynne Fisher, una dona que intenta mantenir units els trossos de la seva família trencada en un racó oblidat de l’Amèrica del demà. Flynne és intel·ligent, ambiciosa i està condemnada. No té futur. Fins que el futur ve per ella. La perifèria és la fascinant visió del mestre William Gibson sobre el destí de la humanitat i el que ens ofereix més enllà.

Resultats de la primera volta del “I Premis desdelsofa.cat”

Resultats dels “I Premis desdelsofa.cat”

Llegeix-ho al Racó Català

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Català, desdelsofa.cat, Plataformes Streaming, Premis desdelsofa.cat, Racó Català