El que Catalunya vol: Anime en català, Magí Garcia i el Rovelló

Acaba el mes de juliol, és hora de veure les estadístiques de cerca d’aquest mes. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant aquest mes podem intuir quines són les nostres preferències.

Per començar us portem el rànquing amb les 10 plataformes més cercades.

 1. Prime Vide 29%
 2. Netflix 21%
 3. HBO Max 14%
 4. Disney+ 10%
 5. FilminCAT 9%
 6. SX3 4%
 7. AnimeBox 3%
 8. Movistar+ 2%
 9. 3 a la carta 2%
 10. Rakuten TV 1%

Altres plataformes 5%

Plataformes d’altres televisions 1%

HBO Max es consolida al TOP 3, un mes més la plataforma de la Warnes es queda amb el tercer lloc, per davant de Disney. Durant el mes de juliol HBO Max ha continuat afegint un bon grapat de títols en català a la seva plataforma, entre elles dues pel·lícules de Matrix o tres d’’Ocean’s’. FilminCAT, que, en la seva línia, també ha afegit molts títols en català s’apropa a Disney+, l’única de les grans plataformes que no ha afegit res en català.

Seguim amb el TOP 5 de pel·lícules, sèries i generes més cercats

TOP 5 Pel·lícules

 1. Bola de Drac Super: el Superheroi (Crunchyroll)
 2. Dragon Ball Super: Broly (Google TV, PrimeVideo i RakutenTV)
 3. Mític (FilminCAT i magigarcia.com)
 4. Bola de Drac Z. La Resurrecció de ‘F’ (AnimeBox i PrimeVideo)
 5. Hello World (AnimeBox)

La primera pel·lícula disponible en català i VOSC a Crunchyroll, s’ha convertit en el títol més cercat aquest mes a la web desdelsofa.cat. A més a més, l’arribada de l’última pel·lícula a les plataformes ha creat un efecte dòmino i les altres dues pel·lícules de Bola de Drac disponibles en català a les plataformes han entrat al TOP5, compartint espai amb l’especial de comèdia d’en Magí Garcia que aquest mes ha arribat a FilminCAT i una de les grans novetats del mes a AnimeBox.

TOP 5 Sèries

 1. Inuyasha (AnimeBox i SX3)
 2. Naruto (AnimeBox)
 3. One Piece (SX3)
 4. Rovelló (SX3)
 5. El Detectiu Conan (SX3)

Si l’anime dominava el TOP5 de pel·lícules també ho fa amb el de sèries. L’arribada de la versió catalana de la sèrie ‘Naruto’ fa que la sèrie del ninja més famós del Japó entri amb força a la nostra web, per darrere d”Inuyasha’ que aquest mes ha arribat el darrer arc a la plataforma AnimeBox, però per davant d”One Piece’, la sèrie que ha revolucionat la plataforma del SX3, ‘El Detectiu Conan’ que aquest passat cap de setmana es va estrenar la nova pel·lícula del petit detectiu i de la sèrie catalana ‘El Rovelló’

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Animació
 3. Anime
 4. Comèdia
 5. Història

Rànquing Versions

 1. VC 75,7 %
 2. VOSC 13,2 %
 3. Multilingüe 4,1 %
 4. Aranès 1,8 %
 5. VC-valencià 1,6 %
 6. VC-balear 1,7 %
 7. VOSC-valencià 1,2 %
 8. 3D 0,5 %
 9. Sense Diàleg 0,4%

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 55,5 %
 2. Sèries 40,8%
 3. Programes 1,9 %
 4. Curts 1,9 %

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques de la web.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Anime, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC