El contingut doblat per les plataformes lidera les cerques entre els consumidors de contingut en català

Acaba el mes de juliol, i com cada mes és hora de veure les estadístiques de cerca d’aquest mes. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant el mes d’abril podem intuir quines són les nostres preferències.

Per començar us portem el rànquing amb les 10 plataformes més cercades.

 1. Prime Vide 36 %
 2. Disney+ 17 %
 3. Netflix 16 %
 4. FilminCAT 11 %
 5. Altres Plataformes 7 %
 6. Movistar+ 4 %
 7. Rakuten TV 3%
 8. Les plataformes de la resta de televisions 3 %
 9. Apple TV 2 %
 10. YouTube Extern 2 %

Prime Video, segueix com a plataforma líder entre els catalans, i guanyant 10 punts respecte al mes anterior, l’efecte de tenir 3 pel·lícules pròpies doblades al català i una sèrie, sumat al fet de tenir novetats en català 3 o 4 dies a la setmana, han impulsat a Prime Video com a la plataforma referent entre els consumidors d’audiovisual en català. Per altra banda, Netflix continua perdent pistonada (-2 punts) i això els fa mantenir al tercer lloc, tot i la petita baixada de Disney+ (-2 punts). FilminCAT segueix en quarta posició, allunyant-se de les 3 principals plataformes (-5 punts), però, encara, a molta distància de la resta de plataformes, Movistar+ torna a avançar a Rakuten TV i Apple TV, juntament amb la «plataforma» YouTube Extern (el contingut legal NO gestionat per YouTube, disponible en català a YouTube) avançant a la plataforma de TV3, 3 a la carta, apartant-la del top 10.

TOP 5 Pel·lícules

 1. El monstre marí (Netflix)
 2. Escape Room: La pel·lícula (Apple TV, FilminCAT, iTunes, Movistar+, Prime Video i Rakuten TV)
 3. Mític (Altres – magigarcia.com)
 4. El Senyor dels Anells III: El retorn del rei (Prime Video i Rakuten TV)
 5. El Senyor dels Anells II: Les dues torres (Prime Video i Rakuten TV)

Així com la setmana passada va liderar el rànquing els primers doblatges en català de Prime Video, aquest mes el rànquing de pel·lícules més cercades el lidera la primera pel·lícula doblada al català per Netflix, seguit d’una de les grans produccions catalanes de l’any, ‘Escape Room: La pel·lícula’ i del primer especial de comèdia en català que es pot comprar per internet, ‘Mític’ de Magí Garcia (Modgi). Tanca el rànquing les dues pel·lícules de ‘El Senyor dels Anells’ disponibles en català a Prime Video. Era d’esperar que ‘El Senyor dels Anells’ formés part del rànquing, ja que a finals del mes passat es va saber que Prime Video ha doblat al català la sèrie ‘El Senyor dels Anells: els anells de poder’.

TOP 5 Sèries

 1. La llista final (Prime Video)
 2. El paradís de les senyores (3 a la carta)
 3. Detectiu Conan (Super3)
 4. Resident Evil (Netflix)
 5. Tot allò que estimes (FilminCAT)

Com no podia ser d’una altra forma, la sèrie líder d’aquest més és ‘La llista final’ la primera sèrie produïda per una plataforma doblada al català, de fet, la ‘La llista final’, és el títol més cercat en general a la web, no és habitual que una sèrie sigui el títol més cercat a la web, de fet només ho havia aconseguit ‘Plats Bruts’ el mes que es va tancar durant unes hores el canal de YouTube de TV3. Ja no sorprèn que un mes més ‘El Detectiu Conan’ continuï formant part del rànquing, és un habitual dels rànquings mensuals.

Però, segurament, el més destacable de tot és que la sèrie ‘El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder‘, és la segona sèrie més cercada a la web aquest més, però no forma part del rànquing perquè encara no està disponible, ja que l’estrena està prevista pel divendres 2 de setembre. Vam crear la seva fitxa per ajudar amb la difusió d’aquest doblatge en català, perquè Prime Video no ho fa (i ni ho farà).

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Animació
 3. Anime
 4. Comèdia
 5. Ciència-ficció

Per sisè mes consecutiu el gènere infantil es manté líder i l’anime en tercera posició, l’animació continua segon, mentre que la comèdia puja una posició i entra al TOP 5 la ciència-ficció.

Rànquing Versions

 1. VC 79,8 %
 2. VOSC 8,8 %
 3. Aranès 3,4
 4. VC-Valencià 3,2 %
 5. Multilingüe 2,8 %
 6. VC-Balear 1,6 %
 7. Sense diàlegs 0,3 %
 8. 3D 0,2 %

La versió en català continua liderant molt destacadament el rànquing de les versions més cercades, arribant al 80%, per altra banda, el contingut en aranès arriba a la tercera posició, avançant el contingut en català-valencià.

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 65,3 %
 2. Sèries 31,2 %
 3. Curts 1,9  %
 4. Programes 1,6 %

Totes les dades estan adquirides de forma del tot anònima a través de les cerques de la web.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, FilminCAT, Movistar+, Netflix, Plataformes Streaming, Prime Video, Rakuten TV, Rànquing

Feu un comentari