El canal de Twitch Desdelsofa_cat, nominat a dos Premis AMIC Tresdeu 2024

El canal de Twitch de la web desdelsofa.cat ha estat nominat a les categories Millor creador/a de contingut de conscienciació social i Millor Streamer dels Premis AMIC Tresdeu 2024.

El canal de Twitch Desdelsofa_cat es va crear el març del 2022 per difondre l’audiovisual en català comentant l’actualitat i l’estat del català al cinema, a les plataformes, així com comentar sèries i pel·lícules amb altres creadors de contingut en català. Al llarg d’aquests dos anys han passat pel canal creadors de contingut, músics, guionistes, humoristes, representants de plataformes, actors i actrius de doblatge, directors i directores de doblatge, etc. I a partir del febrer del 2024 es va sumar com a col·laboradora al canal la Rin, creadora de contingut en català de Disney i manganime.

Ja pots participar en la votació popular dels Premis AMIC Tresdeu 2024. El resultat d’aquesta serà el 30% de la decisió final, que se sumarà a la del 70% del jurat professional. Hi ha de temps fins al 31 de març. Escull bé, només pots nominar a 3 per categoria! Anar a votar.

El 13 de març a la nit es va fer pública la llista dels creadors de contingut en català nominats als Premis AMIC Tresdeu 2024 on el canal de Twitch del portal web desdelsofa.cat té dues nominacions. Els Premis AMIC-Tresdeu, creadors de contingut en català són un esdeveniment cultural que reconeix i premia la creativitat de la joventut dels territoris de parla catalana. Aquesta iniciativa va néixer al País Valencià i ja s’han celebrat cinc edicions. L’objectiu de la sisena edició dels premis és donar suport als joves creatius que desenvolupen projectes artístics a través dels nous formats en llengua catalana. Es busca apoderar i donar veu als protagonistes menors de 35 anys, fomentant la normalització i igualtat lingüística en tot el domini lingüístic català. Els premis els organitzen L’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació) i Tresdeu, la plataforma digital cultural valenciana.

Entre els nominats als Premis AMIC Tresdeu 2024 hi podem trobar amics i col·laboradors de la web desdelsofa.cat, a la categoria Millor youtuber, podem trobar els canals cinèfils Te’n fem cinc cèntims i Darth Segador. Te’n fem cinc cèntims és un canal de YouTube dedicat a fer resums humorístics de pel·lícules i va guanyar els premis a Millor creador genèric de cinema en català i Millor creador de contingut cinèfil en català de l’any 2023 als II Premis desdelsofa.cat, i, en Darth Segador és el canal de YouTube dedicat a l’Univers Star Wars i va guanyador del premi Millor creador de contingut temàtic de cinema en català als II Premis desdelsofa.cat. Tots dos han participat com a convidats al canal de Twitch Desdelsofa_cat.

També, tot i no ser creadors de contingut cinèfil, entre la llista de nominats també podem trobar altres creadors que han col·laborat amb la web, com és el cas de la Simmer Valenciana, nominada a Millor creador/a de contingut de videojocs i Millor Streamer, que ha passat en diverses ocasions pel canal a parlar de El Senyor dels Anells i va ajudar en l’emissió per streaming del segon aniversari de la web. O els creadors Lopeznorman44 (nominat a les categories Millor creador/a de contingut de videojocs, Millor youtuber i Millor Streamer) i la Carla Clavera (nominada a la categoria Millor creador/a de contingut de lifestyle), tots dos creadors han col·laborat en la campanya conjunta de la web desdelsofa.cat amb Plataforma per la Llengua, Fes #PlayAlCatalà.

Molta sort a tots els creadors nominats i gràcies per crear contingut en la nostra llengua i ajudar-la a mantenir-la viva a internet.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Català, desdelsofa.cat, El Sofà, La Butaca, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Programes, Sèries