El senyor dels anells HBO Max català

Correu, ximplets! La trilogia de ‘El senyor dels anells’ arriba a HBO Max en català

Dimarts a la tarda la plataforma HBO Max, propietat de la Warner Bros, va sorprendre a tothom afegint els àudios en català de les pel·lícules de la trilogia de ‘El Senyor dels Anells‘.

Per primer cop podem veure amb la subscripció d’una plataforma la trilogia en català, fins ara la trilogia només es podia veure en català a Rakuten TV, havent de pagar per veure-les, sigui llogant-les (3,99 €) o comprant-les (10,99 €). Una altra plataforma que té la trilogia amb la subscripció és Prime Video, però a la plataforma d’Amazon ‘La Germandat de l’Anell‘ només es pot veure en VOSC, sense el magnífic doblatge català.

Amb la incorporació de la trilogia, HBO Max ha arribat als 127 títols en català (125 pel·lícules i 2 sèries), això vol dir que la plataforma americana ja ofereix el 8,8% del seu catàleg en català, consolidant-se com la plataforma internacional amb el percentatge més elevat de contingut en la nostra llengua, la segona és Rakuten TV amb un 5,5% de títols en català. Una dada molt positiva sobretot si la comparem amb el mes de gener d’aquest mateix any, quan HBO Max només tenia 5 títols en català (0,3% del catàleg).

Aquesta evolució és gràcies a l’aprovació de la llei de l’audiovisual i a l’acord de Política Lingüística amb la CCMA i les plataformes de vídeo sota demanda. Però també és gràcies al moviment de les xarxes a favor de l’audiovisual en català i sobretot a l’interès dels usuaris demostrats amb les reproduccions i amb els pics de públic que podem detectar quan una plataforma fa un moviment importat a favor del català, com quan HBO Max va publicar la saga de Harry Potter en català o van publicar la col·lecció en català. Dilluns vam publicar les dades de tràfic de la web desdelsofa.cat amb les 5 pàgines amb més tràfic durant el mes de setembre, el dia que HBO va publicar la col·lecció en català vam poder veure un moviment històric al nostre catàleg de HBO Max.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Actualitat, Català, HBO Max, Plataformes Streaming, Racó Català