Comença la final dels II Premis desdelsofà.cat

Els premis són una iniciativa de la pàgina web desdelsofa.cat. La web que indexa tot el contingut disponible en català, VOSC i aranès a totes les plataformes, els streamers que creen contingut en català sobre cinema i sèries, les bandes sonores en català, iniciatives que difonen l’audiovisual en català, etc.

Els premis desdelsofa.cat es van crear el desembre de 2022 per tal de fer un reconeixement als creadors de contingut en català, iniciatives que difonen l’audiovisual en català i els doblatges i subtítols en català més ben fets durant l’any.

Tal com indiquen les bases dels premis: entre els dies 31 de desembre del 2023 i el 7 de gener del 2024, els usuaris van poder nominar els seus doblatges, subtítols, plataformes, creadors, covers i iniciatives preferits fets durant el 2023.

El 10 de gener del 2024 va començar la segona part dels premis, les votacions de la primera volta. Entre el dimecres 10 de gener i el diumenge 21 de gener del 2024 els usuaris van votar els seus doblatges, subtítols, plataformes, creadors i iniciatives preferides. A la primera volta han participat 868 usuaris que han votat les seves opcions preferides.

Avui, 22 de gener del 2024 comença la final dels premis, les votacions de la segona volta (final) que acabarà el 29 de gener. Durant la segona volta (final) s’enfronten els guanyadors de les diferents categories en una única categoria. Les pel·lícules guanyadores de les sis categories s’enfrontaran a la categoria “Pel·lícula més ben doblada al català de l’any 2023”. Les sèries guanyadores de les quatre categories s’enfrontaran a la categoria “Sèrie més ben doblada al català de l’any 2023”. Els i les creadores de contingut cinèfil en català guanyadors de les quatre categories s’enfrontaran a la categoria “Millor creador de contingut cinèfil en català de l’any 2023”.

A continuació podeu veure la llista de finalistes.

Pel·lícula més ben doblada al català de l’any 2023

Barbie (Warner Bros.)
Bola de Drac Z: La resurrecció de la fusió! En Son Goku i en Vegeta (Selecta Visión)
Detectiu Conan: Black Iron Submarine (Alfa Pictures)
John Wick 4 (Prime Video)
Mary i la flor de la bruixa (SX3)
Punyals per l’esquena (3cat)

Sèrie més ben doblada al català de l’any 2023

Borgen T1-T3 (3cat)
Detectiu Conan – Nous episodis (SX3)
Naruto T1-T2 (AnimeBox)
The Boys T1-T3 (Prime Video)

Millor creador de contingut cinèfil en català de l’any 2023

Darth Segador (Star Wars)
El Racó del Manga (anime)
Pol·lícules (vídeos curts)
Te’n Fem Cinc Cèntims (no temàtica)

El dimarts 30 de gener a les 20 h es coneixeran els guanyadors de la ronda final dels premis i els guanyadors de les categories de la primera volta que no tenen categoria a la segona volta (subtítols en català més ben fets, millor plataforma, millor grup de covers, millor cover i millor iniciativa). La proclamació dels guanyadors se celebrarà al canal de Twitch de la web desdelsofa.cat. La gala virtual d’entrega dels premis es farà amb els 4 creadors finalistes. Durant la gala es donaran a conèixer les pel·lícules, sèries, plataformes, creadors de contingut i iniciatives guanyadores.

El creador de contingut en català proclamat com a Millor creador de contingut cinèfil en català de l’any 2023 rebrà com a premi una tassa de la web desdelsofa.cat, un exemplar del llibre que la web publicarà amb Onada edicions el mes de maig, un fuet i l’escalf del públic.

Vota els teus doblatges i creador preferits.

Recupera el fil de X (Twitter).

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, AnimeBox, Català, desdelsofa.cat, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Premis desdelsofa.cat, Prime Video, Sèries, SX3, VOSC