Cinema nadalenc més enllà del 25 de desembre

El dia 25 de desembre ja ha passat, però no només celebrem Nadal durant aquestes festes, també Sant Esteve, el Cap d’Any i la nit de reis. Així que, us portem una llista de pel·lícules per veure abans de tornar a la total normalitat.

La nit de Cap d’Any: Un ‘Love Actually‘ de la nit de Cap d’Any. Film que comprèn diverses històries que tenen lloc al Cap d’Any: la d’un home hospitalitzat que viu els seus últims dies, la d’un home que odia les festes de Nadal, la d’una dona de negocis que intenta aconseguir els seus propòsits abans que s’acabi l’any, i la d’una dona que produeix un espectacle al Time Square de Manhattan.

Barcelona, nit d’hivern: Després del fenomen de ‘Barcelona, nit d’estiu‘, el director Dani de la Orden dirigeix la seqüela a la mateixa ciutat, Barcelona, però aquest cop durant la màgica Nit de Reis.

Tic tacÉs Nadal i l’Hèctor, de 7 anys, viatja amb tren amb els seus pares per a visitar a la seva àvia, però l’Hèctor li demana en la seva carta als Reis Mags viatjar cap a l’eternitat en lloc de casa de la seva àvia. El seu desig es converteix en realitat.

Però no totes les històries de Nadal, ni tot el que passa durant les festes de Nadal són alegries i llums, també hi ha foscor i històries tràgiques, com les que us portem.

Bon Nadal, Mr. LawrenceLa insòlita exploració entre les relacions de poder i l’amor en un camp de presos de Java segons Nagisha Oshima protagonitzada per David Bowie i Ryuichi Sakamoto.

Kiss Kiss Bang Bang: Harry Lockhart és en essència un tipus decent. És cert que és un lladre de poca volada, però vol fer el correcte. L’eterna mala sort de Harry comença a millorar quan ell i el seu soci estan fent algunes “compres” nadalenques fora d’hores en una botiga de joguines de Nova York i l’alarma de seguretat s’acaba amb la festa. En la frenètica fugida de la policia, Harry es veu ficat sense voler en una audició per a una pel·lícula de detectius de Hollywood i, en un tancar i obrir d’ulls, el productor el porta amb avió a Los Angeles per fer-li una prova.

Nelly & NadineLa Nelly i la Nadine es van enamorar la nit de Nadal de 1944 al camp de concentració de Ravensbrück. Una història d’amor excepcional i inspiradora.

Quico Sabaté: sense destí: Quico Sabaté, anarquista amb molts anys de lluita a l’esquena, viu a França exiliat, però d’ençà que va acabar la Guerra Civil, mai ha deixat de fer incursions a Catalunya per intentar enderrocar el règim franquista mitjançant l’únic mètode que coneix i que considera efectiu: l’acció directa. El Nadal de 1959, Sabaté té 44 anys, està malalt, cansat i deprimit. Els seus companys de lluita han mort gairebé tots i també els seus germans, la qual cosa pesa sobre la seva consciència. Malgrat tot, no pot abandonar la causa i desobeint tots els consells, decideix baixar a Barcelona.

Quico Sabaté: sense destí: L’anarquista Sabaté, exiliat a França, torna a Barcelona per a continuar lluitant contra el franquisme

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Apple TV, Català, Cinema, Disney+, FilminCAT, HBO Max, iTunes, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Racó Català, Rakuten TV, Sèries, SX3, VOSC