Tor

Català   |  Crims, Podcàsting  |  60 min. | 2024

Carles Porta torna amb una sèrie de vuit capítols sobre els fets tràgics de Tor, un poble petit situat als Pirineus que té una autèntica llegenda negra.

En aquesta comunitat apartada del Pallars Sobirà de només tretze cases, els veïns porten més de cent anys barallant-se per la propietat d’una de les finques privades més grans de Catalunya, coneguda per molts com “la muntanya maleïda”. Per ser-ne propietari, els estatuts de la societat de copropietaris diuen que s’ha de tenir el foc encès tot l’any, per tal d’assegurar la residència. Però a Tor, les enveges i l’odi entre els veïns han fet que el foc entrés a les ànimes de la gent.

El juliol del 1995, Josep Montané, conegut com a Sansa i propietari de la muntanya des de només feia cinc mesos, va ser trobar mort. Un cas que Carles Porta va investigar el mateix any, amb l’objectiu de fer un reportatge. Ara, quasi 29 anys després, el periodista reviu els fets i comparteix tot el que ha aconseguit esbrinar, fins ara, d’aquesta història que mostra el poder que tenen els secrets i com el passat mai ens abandona.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge