Tenim paraula

Català   |  Cultura, Divulgació, Podcàsting  |  51 min. | 2024

El “Tenim paraula” és un podcast presentat per Roger de Gràcia que vol fer arribar la riquesa del català a tots els públics. Fet des del rigor i des de l’entreteniment, el projecte neix de la passió per la llengua pròpia i la necessitat de mantenir viu el tresor cultural que ens defineix com a poble.

Cada capítol el dediquem a una paraula que evoqui un tema o concepte des de la perspectiva de la llengua: com el naixement del català, el món del joc, la religió, la ce trencada, l’origen àrab de moltes de les nostres paraules i expressions, mots que desapareixen, el català i els noms propis, el sexe, les expressions intraduïbles (com “déu n’hi do”)…

“Tenim paraula” és un podcast coral, d’una hora de durada, que té protagonistes de primer ordre: lletraferits i practicants de la llengua com Jaume C. Pons AlordaMaria ClimentRoser Cabré-Verdiell i Francesc Canosa, així com lingüistes i experts com Pau Vidal o Maria Rodríguez.

També comptem amb un bon gruix de col·laboradors: Joan Miquel Oliver ens explica l’origen de les lletres de les cançons d’Antònia Font; Andrea Jofre ens acosta curiositats i rareses del lèxic català a la secció “La noia de la Perla”; el crucigramista del diari Ara, Jordi Ventura, ens glossa la vessant humana de Pompeu Fabra mentre viatja pel seu diccionari, i la Martina Aixuan Quiles, una jove tuitstar, ens acosta aquells catalans que fan contingut a les xarxes.

Comptem amb catalanes i catalans il·lustres que ens diuen quines són les seves paraules preferides en català… I fins i tot quines els fan menys peça. També sortim al carrer per parlar amb tu del català!

Juguem, riem i reflexionem sobre la nostra llengua en un podcast farcit de gent sàvia i apassionada pel català, d’això no en tingueu cap dubte. Us ho podem assegurar, perquè nosaltres “Tenim paraula”.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge