Senyora Isabel

Català   |  Documental  |  45 min. | 2021

“Tinc una àvia de 95 anys, la Isabel. Escriu poesia, pinta i toca el piano. Fa anys que la gravo i li faig fotografies. Sempre que n’he tingut l’oportunitat, he dedicat molt del meu temps a ensenyar la vida de la Isabel a la resta del món, des de treballs de la universitat fins a vídeos i fotos que penjo al meu compte d’Instagram”. Aquestes paraules de Georgina Torrado, neta d’Isabel Oliva, són el punt de partida d’on sorgeix la idea de “Senyora Isabel”, una sèrie documental de sis capítols, d’uns 40 minuts, que gira al voltant de les diferents maneres de sentir, entendre i emocionar-se amb la poesia a partir de la relació entre una àvia i una neta.

La poetessa gironina Isabel Oliva i la seva neta Georgina Torrado són les dues protagonistes principals de la sèrie, que es converteix en un espai intergeneracional i coral, amb vocació divulgativa, que recull vivències honestes i sinceres de persones diverses, conegudes i anònimes que la Georgina va coneixent i amb qui intercanvia poemes, experiències i estones de vida.

La llarga vida de la Isabel també és el punt de partida per fer un repàs personal dels darrers 100 anys de poesia catalana: en cada capítol, es descobreix un poeta o poetessa de les lletres catalanes que l’han impactat, des de Rosa Leveroni i Vinyoli fins a J. V. Foix, Salvat-Papasseit i Antònia Vicens.

“Senyora Isabel”, a més, s’endinsa en el procés creatiu i en com es pot viure la poesia amb persones conegudes com Laia Marull, Quim Masferrer, Santiago Dexeus, Mònica Terribas, Irene Montalà, Jordi Vilches o Pau Riba, entre altres, que parlen de la seva vida i expliquen com es relacionen amb la poesia.

El programa aposta per un format nou, d’extrems, que barreja “road movie” amb divulgació, en què la protagonista no és “presentadora”, sinó l’àvia, i la principal operadora de càmera no és un “equip professional”, sinó la neta, que fa una fotografia exquisida.

“Senyora Isabel” és un projecte ideat a les aules de la Universitat Autònoma de Barcelona, al qual es van sumar Xavier Morral (director d’”Òpera en texans” i “El foraster”) i Ramon Balagué (productor de Minifilms TV i “Redes”, d’Eduard Punset). El projecte va ser seleccionat, dins de l’apartat de no-ficció, a la segona crida de nous formats del Canal 33.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge