Ràdio Volta

Català   |  Esports, Podcàsting  |  27 min. | 2024

El ciclisme és un esport que es comunica de manera contraposada a la seva pròpia ànima. De fet, quan seguim qualsevol cursa podríem dir que el ciclisme és un esport mut. Les imatges que ofereix són espectaculars però no se senten ni els crits dels corredors, ni els frens de les bicicletes, ni el soroll dels canvis, ni els espetecs de les caigudes. A Catalunya Ràdio volem posar veu a tots aquests detalls.

Per transmetre tota la informació ciclista ens hem inspirat en una de les eines més importants que hi ha en qualsevol cursa. És invisible però la seva música, el seu so, la informació que trasllada o la història que té al darrere la converteixen en cabdal. Es tracta del canal de ràdio propi que té cada competició i que serveix per comunicar la direcció de cursa amb tots els equips, els mitjans i la caravana. Al Giro d’Italia, per exemple, Radio Corsa es va introduir l’any 1951, abans de l’arribada de les transmissions televisives. Aquella primera Radio Corsa permetia comunicar les notícies de la cursa als cotxes dels equips que es trobaven en un radi de 100 metres.

Ràdio Volta és el nom de la ràdio interna de la direcció de la Volta Ciclista a Catalunya i, també, el de l’espai ciclista de Catalunya Ràdio. La nostra “Ràdio Volta” va néixer amb l’edició número 100 de la Volta i torna per quedar-se. Cada setmana aportarem tota la informació ciclista de la mà de l’Isaac Vilalta, hi posarem l’anàlisi amb l’exprofessional Joan Antoni Flecha i per demostrar que el ciclisme no és un esport mut, també hi posarem música ciclista amb Franc Lluís, una de les veus d’iCat.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge