Per què volen els avions?

Català   |  Divulgació  |  30 min. | 2020

Si no sou uns grans amants de la mecànica dels aparells aerostàtics podeu estar tranquils, perquè el programa no parla ben bé d’això. Aclarit aquest possible primer dubte, és un bon moment per fer-vos saber dues dades bàsiques de per què volen els avions? Una: que el seu conductor és l’Eloi Collell, el primer presentador amb síndrome de Down de Catalunya. I dues: que en cada episodi podreu trobar algunes respostes a algunes de les preguntes que ens fem en la nostra vida quotidiana. I no estigueu temptats d’aixecar la vista de les lletres, que, de les petites coses del dia a dia, se n’han escrit grans històries.

Hi ha situacions i sensacions que estan tan integrades en la nostra vida diària que rarament ens plantegem per què les fem. Per exemple: riem a gust amb els acudits del company del despatx, però… ens hem preguntat mai per què riem? Ho direm d’una manera encara més entenedora, potser: ens hem preguntat mai PER QUÈ riem? Sí, sí, en majúscules. I és que aquest PER QUÈ és el motor que mou l’Eloi per trobar resposta a les preguntes que es fa.

Que voleu un altre exemple de dubte quotidià? Es pot saber PER QUÈ carai hi ha tanta gent que es torna boja amb el futbol? Fanàtics, intentaran argumentar alguns, però tots sabem que la resposta és una mica més complicada. I l’Eloi ho sap, perquè n’ha parlat amb grans experts en la pilota com Xavi Hernández o les jugadores de l’Espanyol Elba Vergés, Dulce Giménez i Cristina Baudet.

I escolta, que no hi ha dos exemples sense tres. A l’Eloi li encanta pintar i es passa el dia escoltant música i per això, en aquesta primera temporada de Per què volen els avions? també s’ha preguntat PER QUÈ ens emociona l’art. El recorregut per trobar la resposta el portarà a llocs tan dispars com el taller d’un pintor, la casa de la Clara Peya o l’escenari d’un concert dels Catarres… en directe.

I va, no demaneu més, que si us expliquem les intimitats de tots els capítols en aquest tros de paper no deixarem cap enigma per resoldre. I la vida, sense enigmes, és molt avorrida.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge