Òpera prima

Català, VOSC   |  Concerts i òperes, Cultura, Documental, Música  |  49 min. | 2022

És creïble que el Gran Teatre del Liceu i el Raval, dos veïns que no es parlen, es posin d’acord per fer una òpera? És viable fer una òpera de gran format amb 300 persones que no saben llegir una partitura?

Aquest és el repte que s’ha marcat el Liceu per commemorar els seus 175 anys d’història, i TV3 hi és per convertir aquesta bogeria en una sèrie trepidant de 4 capítols de 50 minuts.

“Òpera prima” segueix els moments clau de la construcció de “La gata perduda”, la primera òpera que el Liceu fa sobre el Raval, amb la gent del Raval.

“Òpera prima” és un viatge que comença amb entusiasme i també molts dubtes. Un viatge que no saps com s’acabarà. Aquest és un dels reclams per a l’audiència: aguantar fins al final per saber si tot l’esforç de dos anys ha valgut la pena. I perquè el viatge sigui més apassionant hem tingut accés a llocs on fins ara les càmeres havien entrat molt poc: els moments d’assaig dels cantants professionals, les proves de vestuari i com s’ho fan els 300 cantaires amateurs del cor per memoritzar la partitura.

El fet que sigui una òpera on tot és nou fa que l’espectador vegi els diferents estats d’ànim pels quals passen els protagonistes: de la incertesa dels inicis a l’emoció a mesura que s’acosta la data de l’estrena.

L’objectiu de la sèrie és que l’espectador ho visqui com si ell també formés part de l’òpera.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge