Núñez

Català   |  Documental, Esports  |  58 min. | 2023

La història de Núñez des de la seva arribada a Catalunya fill d’un duaner humil, la seva ascensió a la societat catalana com a constructor immobiliari, la seva victòria en les eleccions del Barça contra tot pronòstic i enmig d’una de les campanyes més fosques que es recorden i el seu primer gran títol com a president: Basilea.

Núñez intentarà fer del Barça el millor club d’Europa. Però malgrat els grans fitxatges d’estrelles com Schuster, Maradona i Quini i la quantitat astronòmica de diners invertits, sempre trobarà un impediment o altre que s’interposarà en el camí cap al seu somni. El segrest de Quini, el caràcter problemàtic de Schuster, l’hepatitis de Maradona i la seva posterior lesió, els problemes del vestidor amb les drogues… Fins que decideix prendre una decisió impopular, vendre el crac argentí, que, al cap i a la fi, el conduirà contra tot pronòstic a conquerir l’any següent la seva primera Lliga. Ara, només queda un pas per fer realitat el Barça triomfant que va prometre a les eleccions: guanyar la copa d’Europa en una final a Sevilla, contra un rival desconegut i amb la grada plena d’aficionats del Barça.

Però el somni de la final de Sevilla esdevé un malson. El trauma de perdre la final de la Copa d’Europa a casa, contra un rival desconegut, i sense haver estat capaç de marcar ni un sol gol a la tanda de penals s’arrossega durant dos anys, fins a esclatar en la rebel·lió de la plantilla contra el president en el conegut com Motí de l’Hesperia, avivat també pels problemes dels contractes amb Hisenda. Després de deu anys, a Núñez només li queda una carta abans de deixar el càrrec: apostar per una carta guanyadora, Johann Cruyff. Amb ell viurà els millors moments de la seva història com a president, però també els inicis d’una rivalitat que conduirà a una de les rodes de premsa més famoses i grotesques de la història: la de la destitució de Johann Cruyff.

L’intent de Núñez de reconstruir el seu projecte i unir el barcelonisme tindrà alts i baixos. I, coincidint amb les primeres informacions dels suborns de l’empresa Núñez i Navarro a inspectors d’Hisenda, abandonarà la presidència del club. Han estat 22 anys de mandat, plens de llums i ombres, d’èxits i de fracassos, emmirallats en 23 anys de la presidència d’un altre símbol: Jordi Pujol. El final és irònicament similar per a tots dos. És el final d’una etapa del Barça i de Catalunya.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge