Noms

Català   |  Documental  |  30 min. | 2006

La sèrie de documentals biogràfics “Noms” dóna a conèixer els trets fonamentals de la personalitat i de l’obra d’alguns protagonistes de la cultura catalana del segle XX.

Els personatges han estat escollits per la rellevància en el seu àmbit d’actuació i per la importància del seu llegat per al present. Per donar una visió més propera, fins i tot intimista, “Noms” ha triat fer-ho a partir de l’entorn més proper als personatges. En alguns casos ha estat un descendent directe; en altres, amics o companys de professió, però sempre els records han marcat el punt de partida de cada capítol.

Gràcies als seus records, sabem, per exemple, que Ignasi Barraquer, a més d’inventar un mètode per operar les cataractes, havia ensenyat al seu ximpanzé a menjar amb coberts; que Montserrat Roig alternava una carrera d’èxit amb el paper de mare excepcional; que Domènech i Montaner tenia més sentit de l’humor que Gaudí, i que Ovidi Montllor, un dels grans de la Nova Cançó, havia fet de pastor i s’adormia al cinema.

A part dels testimonis més propers, el relat s’apuntala en la participació d’experts en la trajectòria del protagonista, que ajuden a situar-lo, a valorar-ne la influència en el seu moment i la possible repercussió que ha tingut al llarg del temps.

Cada setmana, un capítol de mitja hora acosta a l’espectador un dels personatges capitals de la cultura catalana del segle XX.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge