No me la puc treure del cap

Català   |  Documental, Entreteniment, Música  |  30 min. | 2010

Quantes cançons heu sentit al llarg de la vostra vida? Amb quines heu ballat, us heu enamorat o us han fet companyia en els mals moments?
Moltes cançons cauen en l’oblit ràpidament, però algunes no ens deixen mai. S’introdueixen en el nostre cervell i s’hi queden: en cantussegem les tornades, n’aprenem les lletres gairebé sense voler…. i acaben convertint- se en la banda sonora de les nostres vides.
Però què tenen aquestes cançons tan especials? En quin moment de feliç inspiració les van compondre els seus autors? Què fa que “funcionin”? Per què no ens les podem treure del cap?

Roger de Gràcia investiga, a “No me la puc treure del cap”, què hi ha darrere 14 grans cançons catalanes que tots recordem: clàssics de la nova cançó i del rock català, cançons infantils, temes de musical, havaneres, rumbes o, fins i tot, l’himne del F. C. Barcelona. En cada capítol de 30 minuts de durada, el programa dissecciona amb respecte, però també amb sentit de l’humor, una d’aquestes cançons: n’entrevista els autors, n’analitza la construcció musical i melòdica, busca
els significats amagats de les lletres i mira de situar cada cançó en el moment que es va fer.

Però, sobretot, Roger de Gràcia es pregunta què ha convertit aquests temes en autèntics clàssics populars.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge