Modigliani

Modigliani

Català   |  Biòpic, Història  |  127 min. | 2006

La pel·lícula té lloc en el París de 1910. Ardent i amb talent, Amedeo Modigliani està tractant d’aconseguir una posició entre la crema de la crema de l’art. El principal rival de Modigliani és Pablo Picasso.

A més de Modigliani i Picasso, altres artistes viuen a Paris, com Maurice Utrillo i Chaïm Soutine, amics de Modigliani.

Modigliani s’enamora de Jeanne Hébuterne, que aviat queda embarassada. Els pares de Hébuterne no accepten Modigliani com el pare del nen perquè Modigliani és jueu. Modigliani tracta de conèixer l’èxit amb les seves pintures no només per a ell mateix, sinó també per al seu fill.

El film culmina en el concurs de pintura, seguit per tots els artistes de París, de Picasso a Diego Rivera. Finalment Modigliani guanya el concurs amb una pintura on figura Jeanne. Modigliani no és present per assaborir la seva victòria perquè sol·licita al mateix temps una llicència de casament per a ell i Jeanne a l’ajuntament. Després de l’obtenció de la llicència, Modigliani visita una taverna. Després de sortir, és violentament colpejat.

La vida de Modigliani ha estat eclipsada per la seva dependència a l’alcohol i a l’opi. El film s’acaba de forma fosca: Modigliani mor després de l’assalt i de l’abús narcòtic. Només té 35 anys L’endemà, Jeanne Hébuterne es mata saltant d’una balconada.

El film mostra també trossos de la infantesa de Modigliani a Itàlia.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge