Les veus del Pamano

Català   |  Drama, Història  |  90 min. | 2009

1943. El plena postguerra, un jove mestre d’escola, l’Oriol Fontelles, és destinat a un petit poble dels Pirineus, on s’estableix amb la seva dona embarassada. L’alcalde del poble, en Targa, un falangista dur i temut, té la missió de neutralitzar els maquis que controlen aquella part de la frontera. Les primeres trobades de l’alcalde i el mestre són desagradables: l’alcalde no es refia d’un home que no va entrar en combat durant la guerra i, sobretot, no li agrada que visiti amb tanta freqüència la casa de l’Elisenda, una senyora molt atractiva, propietària de les terres del poble i que ha encarregat al mestre un retrat.

Aquestes circumstàncies i el caràcter acovardit de l’Oriol motiven que l’alcalde l’intimidi de tal manera que molt aviat la idea del mestre d’una vida idíl·lica a la muntanya s’esvaneixi. L’Oriol es veurà obligat a portar una doble vida, atrapat entre el sector falangista del poble i les lluites secretes dels maquis.

Cinquanta anys més tard, una mestra d’escola trobarà les llibretes on el jove va deixar constància de la seva veritat, diametralment oposada a la història oficial que ha passat de generació a generació.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge