Les dones i els dies

Català   |  Divulgació  |  43 min. | 2024

El masclisme engloba una sèrie de comportaments relacionats amb la infravaloració de la dona en tots els àmbits i es fa patent de formes més o menys evidents: relegant les dones a l’àmbit domèstic, abusant d’elles físicament, adjudicant la inestabilitat emocional a la seva condició de dona, potenciant la seva dependència de l’home, utilitzant la menstruació com a element culpabilitzador, jutjant-la per la seva capacitat o incapacitat per tenir fills, sexualitzant-la fins a l’extrem tot creant una obsessió social per la seva imatge…

Afortunadament, les coses van canviant, però encara queda molt per fer. Les dones, amb la seva lluita i valor, han aconseguit obrir-se pas i  esgarrapar drets que els havien robat, i això ens ha col·locat en la situació d’aparent “quasi igualtat” en la qual ens trobem avui. No obstant això, aquest “quasi” és la xacra que encara hem de superar com a societat.

Per què és necessari un programa com “Les dones i els dies”? Perquè allò que s’hi diu, els temes que s’hi tracten, són obvietats. Obvietats amagades, silenciades històricament, soterrades en un mar de comportaments masclistes, tabús, pressions socials i vergonyes pròpies. Obvietats que s’han de fer visibles per poder seguir avançant cap a la igualtat real.

A “Les dones i els dies”, la paraula la tenen elles.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge