La seria

Català, Multilingüe, Occitan/Aranés, VOSC   |  Aventures, Comèdia, Cultura, Ficció  |  40 min. | 2023

L’occità mor, al món no li importa. Al món potser no li importa, però no Thomas Lebouly, un jove, capritxos i increïble que vol crear la primera sèrie de televisió en occità. Sí, però per fer-ho ha de convèncer Matthieu Verlhaguet, cineasta funerari i orador occità, perquè el segueixi en aquesta aventura. Amb el teló de fons del bricolatge audiovisual i a bord d’un Citroën BX personalitzat, entre Tolosa, Aveyron, Marsella i Barcelona, ​​naixerà una aventura inversemblant, al voltant d’un projecte inversemblant, del qual en sortirà una bella amistat, també inversemblant. Amb 25 anys, tot és possible.

Thomas, un jove somiador boig, vol modernitzar l’occità creant una sèrie audiovisual. Va a buscar un amic que no li va demanar res, en Matthieu. Després d’una road movie delirant, Thomas li posa fi quan descobreix que la seva xicota l’està enganyant amb Matthieu. 6 anys després, l’aigua ha fluït per sota dels ponts i sobre les calbes emergents. Thomas torna a posar una moneda a la màquina, troba en Matthieu i rellança el seu boig projecte. Però ara necessita molt més que un còmplice: necessita actors, tècnics, un gos, financers i una gran càmera, perquè “per fer una gran pel·lícula cal una gran càmera”. Entre el tràfic d’un oncle tort, amic de Michel Cordes, croats improbables, el mar i la policia d’escombraries, LA SERIA és una comèdia cultural i poliglota, divertida i alegrement meridional, que planteja en 5 episodis de 40 minuts una pregunta fonamental: és suficient l’entusiasme per canviar la realitat? Mentre surt de Pagnol, el que és de Pagnol, LA SERIA us convida a un sud fresc i divertit, on les portes s’obren i es tanquen constantment als nassos de personatges emotius que es descollen vius.

‘La Seria’ és una producció francesa produïda en occità i català, també apareixen alguns diàlegs en francès. És la primera sèrie produïda íntegrament en occità i català per France 3.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge