La pesca

Català   |  Documental  |  26 min. | 792374400

Produïda per Televisió de Galícia (TVG), en col·laboració amb TV3, Euskal Telebista, Canal Sur i la productora CPI, i patrocinada per Pescanova, “La pesca” és un complet treball d’investigació informatiu i documental sobre un dels sectors més rellevants en la sociologia laboral de les nostres costes pràcticament inexplorat en el camp de la televisió del nostre país.

Tots aquells aspectes sobre la lluita i la història de l’home amb el medi marítim, amb el mite del caçador en llibertat, fins als últims avanços tecnològics, estan recollits en aquesta sèrie documental que ara presentem, una sèrie premiada pel seu procés d’elaboració i per la seva profunditat de continguts. D’aquesta manera, al llarg de 14 capítols, s’exposen les diferents facetes de la vida del mar -des de la història fins al present-, que inclouen des de les profunditats del mar fins als fogons de casa nostra.

En les seves espectaculars i, de vegades, dures seqüències, “La pesca” retrata plenament el brau i literari instint de supervivència de l’home davant del mar: la vida dels pescadors i les espècies, els vaixells, arts i tècniques, geografia, cultures, ritus i llegendes contrastats amb les tecnologies més avançades. Durant 14 setmanes viatjarem amb les càmeres a través d’aquesta aventura oceànica per llocs de tot el món, des de la propera costa gallega fins als bancs de Terranova. Catalunya, València, Múrcia, Andalusia, País Basc, Cantàbria, Astúries, Galícia, Canàries, Balears, Costa de Marfil (Àfrica), Terranova (Canadà), Comodoro-Ribadabia (Argentina), Chacabuco i Punta Arena (Xile) i les Illes Seychelles.

Profunda, amena, espectacular i intimista, la nova sèrie no perd de vista tant els aspectes antropològics com els econòmics i socials de cada país, tenint present que Espanya és un dels consumidors de peix més importants del món i que la seva flota pesquera és la cinquena del món i la tercera en volum de captures.

Nascuda com una coproducció entre TVG, CPI i les cadenes autonòmiques TV3, ETB i Canal Sur, la sèrie, de 14 episodis de mitja hora de durada, va ser guardonada en la Semana Internacional de Cine Naval y del Mar de Cartagena amb el premi a la millor pel·lícula de caràcter documental, en la secció de curtmetratges. L’equip tècnic i humà de la sèrie va desenvolupar, durant el procés de rodatges, una capacitat i experiència a prova de marejos, tempestes de fins a força 10 i temperatures de 20 graus sota zero, i la música es va compondre especialment per a la sèrie. La postproducció es va fer tota als estudis de Televisió de Galícia, que hi va aportar els mitjans tècnics.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge