Jokebox

Català   |  Animació, Comèdia  |  25 min. | 2012

Algú s’imagina què passaria si animéssim una sèrie de culte com “Little Britain”? O què succeiria si els personatges de “South Park” haguessin crescut. O què passaria si “Els Simpsons” i “Family Guy” creuessin la tercera dimensió? El resultat és “Jokebox“, la primera sèrie animada en 3D d’humor per a adults estructurada en esquetxos.

Amb “Jokebox“, l’audiència farà zàping sense aixecar el cul del sofà ni tocar el comandament a distància. Discussions de parella, conflictes generacionals, la corrupció, la mort, l’amor, l’oci, les infidelitats, la violència gratuïta, la televisió, la violència gratuïta a la televisió… Tot això en un sol capítol. Cal res més? Probablement sí. Però potser no faria tanta gràcia.

L’estil gràfic de “Jokebox” és molt innovador. Formalment, la sèrie combina les 3 dimensions amb un enlluernador domini del “collage” fotogràfic i del dibuix. Una estètica agredolça i tragicòmica que contrasta la duresa de les textures fotorealistes amb la tendresa de l’animació més naïf.

390 minuts d’animació en 3D

“Jokebox” va néixer amb la intenció de ser exportada. Perquè ens entenguem: “From Catalonia, to the world“. Des de bon principi, van tenir clar que volien que fos una sèrie, en la mesura que es pogués, amb un humor atemporal, és a dir: que es pugui veure d’aquí 10 anys sense que hagi perdut vigència.

També van decidir que, ja que hi eren, els referents que apareixen a la sèrie havien de ser internacionals o, dit d’una altra manera, que puguin gaudir de “Jokebox” altres terrícoles de, per exemple, els Estats Units o el Vietnam. Han estat 5 anys produint la sèrie. En total, 390 minuts d’animació en tres dimensions (l’equivalent a 4 llargmetratges de la factoria Pixar). Cinc anys més tard d’aquell eixelebrat “I per què no fem una sèrie d’animació per a adults en 3D?”, ja la tenim aquí.

“Jokebox” és una coproducció de TVC, Kotoc, i Els Òscars, amb la col·laboració de l’ICIC.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge