Ja m’entens

Català   |  Divulgació, Entreteniment, Podcàsting  |  57 min. | 2023

La societat cada vegada és més diversa i plural. Hi ha moltes realitats i moltes es mereixen tenir una finestra i una veu per poder ser representades. El col·lectiu LGTBIQ+ mostra una diversitat molt àmplia de la població, amb aspectes que ens són molt propers i, a la vegada, molt desconeguts.

Des de “Ja m’entens” volem donar veu, mostrar aquestes realitats d’una manera divulgativa, pedagògica, entretinguda i amb rigor. Cada capítol és temàtic i reflecteix els aspectes més representatius d’un tema en concret i vinculat al col·lectiu LGTBIQ+.

Alguns dels temes que posem sobre la taula són: com ha de ser l’educació LGTBIQ+ a les aules, com ha ajudat la ficció a acostar el col·lectiu + a la societat, VIH i sida, quines diferències hi ha entre un terme i un altre i en quin punt ens trobem sobre la malaltia, política i LGTBIQ+ o les relacions sexoafectives en temps de Covid, entre d’altres.

Ens agrada conèixer històries noves i diferents que sovint no tenen un altaveu als mitjans de comunicació per explicar-se. Des de “Ja m’entens” no només volem ser un altaveu reivindicatiu, sinó que volem donar a conèixer a tot tipus de públics realitats diverses i plurals.

El col·lectiu LGTBIQ+ té molta història a l’esquena. Tenim classes particulars a “Història del pecat” amb el divulgador Leopold Estapé, que ens descobreix aspectes com qui eren els primers transformistes de Barcelona durant la postguerra, o com van néixer els actes reivindicatius de l’Orgull.

Es tracta d’un espai quinzenal. En cada entrega, posem molt de pes en la cultura en la secció “Més enllà de les Teresines”, on descobrim autors, novel·les gràfiques, de narrativa, d’història, festivals de literatura, de cinema, cantautors vinculats al col·lectiu, temes culturals que vagin més enllà de les grans ciutats.

En cada capítol tenim veus representatives del col·lectiu LGTBIQ+ que ens fan de prescriptors culturals, com ara el periodista Rubén Serrano, l’escriptora i activista Bel Olid i el periodista i líder de Ladilla Russa Víctor Fernández Clares, entre d’altres.

Tot i ser un format podcast, el programa està molt lligat a l’actualitat, tant des del format sonor com en xarxes socials, on ens fem ressò de totes les notícies que facin referència al col·lectiu, i on també voldrem comptar amb la participació dels oients: propostes culturals, cançons que facin referència a la temàtica…

T’esperem, cada dimarts! Omplim d’orgull i purpurina Catalunya Ràdio!

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge