Hotel Bellavista

Català, VC-Balear   |  Història  |  60 min. | 2016

Hotel Bellavista ens durà als inicis del “boom” turístic a Mallorca a mitjans dels anys 60 de la mà d’una història d’amor inoblidable. Un amor impossible amb un teló de fons únic: la Mallorca dels anys 60.

Imatges de l’època i músiques inoblidables faran d’Hotel Bellavista una sèrie per a totes les edats on a més d’emocionar-nos i patir recordarem una manera de vestir, de pentinar-se i de viure la vida com una aventura, ja que a les portes d’un dels primers hotels de Mallorca mai no se sabia què o qui podia arribar.

Turistes, algun picador, pagesos reconvertits en empresaris, immigrants peninsulars que arribaren a l’illa a la recerca de feina, treballadors amb noves professions… Un ventall de personatges i situacions que  ens duran a una època daurada per les illes que mai no s’oblidarà.

Sinopsi:

L’Hotel Bellavista és un hotel familiar, dirigit per n’Andreu, el germà gran, responsable i per ventura massa seriós i quadriculat. En Lluís és totalment el contrari. Carismàtic i atractiu, és un “bon vivant” que viu la vida per divertir-se. Gran amant de les dones, sobretot turistes, no té consciència de què significa la paraula responsabilitat. Na Cata, la germana petita, és la imatge de la nova modernitat de l’època, noves idees, noves maneres de pensar que es veurà moltes vegades contrastada pel conservadorisme de la mare, la madona que protegeix la seva família i s’adona de tot el que hi passa.

Na Neus fuig d’una vida de luxe i de privilegis. Fuig d’una boda pactada entre famílies d’industrials. La seva aventura a l’hotel li descobrirà l’amor. Na Neus s’enamorarà d’en Lluís, sense saber que amb la persona que realment vol estar és amb el seu germà Andreu. Un amor impossible a primera vista, però ja se sap que amb l’amor no hi ha res impossible. A més, na Neus aprendrà el valor de l’amistat, del sacrifici i el què és realment divertir-se. L’Hotel Bellavista serà per na Neus el seu punt d’inflexió vital.

Totes aquestes històries i el dia a dia de l’Hotel Bellavista formen una sèrie fresca i apassionant que ens reviurà els temps daurats dels 60, amb situacions que tothom ha viscut i entendrà, tant el públic que va viure aquesta època com el que n’ha sentit a parlar.
Els personatges:

AGNÈS LLOBET – Neus Massana / Maria Pinya Innocent, llesta, sensible, apassionada, alegra, enginyosa, encantadora.

Na NEUS és una joveneta de casa bona, filla d’un gran empresari, que ha tingut tot allò que ha volgut, excepte la llibertat. Víctima de la dictadura d’un pare possessiu, arriba a l’hotel fugint de l’obligació de casar-se amb un estranger a qui no estima. Na Neus és una mica naïf, li encanta vestir bé i mai ha hagut de fer feina. Tot i així, sap perfectament que la seva escapada li costarà acabar amb la seva vida acomodada. Educada en els millors col·legis francesos, parla diferents idiomes i té un ampli coneixement tant en el camp de la història, de l’art, etc.

Quan entra al nostre món, na NEUS intenta dissimular qui és realment per ocultar la seva identitat i per això es baralla constantment entre qui és (Neus Massana) i qui vol aparentar ser (Maria Pinya). Una dualitat que li causarà problemes en més d’una ocasió amb el seu entorn i amb ella mateixa.

Amb un encant especial per fer les coses i relacionar-se amb la gent, na NEUS és tendra i senzilla, procura estar bé amb l’entorn i manté bones relacions. Però la seva innocència i la curiositat de descobrir coses que fins ara li han estat prohibides sovint li generaran conflictes.

Enamorada del germà petit de la casa, na NEUS haurà de lluitar per seduir-lo fent algunes coses estrafolàries que mai arriben a bon port. El que encara no ha descobert na NEUS és que l’amor de la seva vida està just a l’altre costat, i no el veu.

TONI SASTRE – Andreu Ginard
Responsable, serè, ordenat, assenyat, fidel, atent, bondadós.

N’ANDREU és el germà gran de la família i actua com a tal: es preocupa de tothom i de posar ordre, o almanco ho intenta. Com que el seu pare va morir quan ell era petit, n’ANDREU va agafar el relleu com a director de l’hotel i des de petit ha hagut d’ajudar a sa mare a tirar endavant la família. Això l’ha convertit en un home responsable, feiner i que més preocupat “pel que toca fer” que per allò que li ve de gust.

N’ANDREU és un home treballador, ordenat, metòdic i amb poca mà esquerra per tractar amb la gent. És pacient i educat, però sovint no sap dir les coses i es mostra introvertit. La seva poca destresa és motiu de befa, però combinada amb gran dosi de bondat, el converteixen en una persona encantadora a qui la gent té un gran afecte.

N’ANDREU està promès amb na BÀRBARA, amb qui fa comptes casar-se l’any que ve. És la seva al·lota des de fa anys i es casarà amb ella, formarà una família i mai l’abandonarà ni es qüestionarà si és realment la dona amb qui desitja compartir la seva vida. L’arribada de na NEUS tal vegada capgiri aquesta visió tan rígida i tradicional de n’ANDREU, que haurà de barallar-se amb allò que sent per no perdre el cap.

XAVI FRAU – Lluís Ginard
Divertit, seductor, hedonista, espavilat, presumit, decidit, immadur.

En LLUÍS és el fill mitjà de na madò CARME. Al contrari del seu germà gran, procura fer sempre allò que li ve de gust intentant escapolir-se de les seves obligacions i responsabilitats. En LLUÍS és immadur i defuig de qualsevol cosa que representi una responsabilitat: ni feina, ni dona, ni fills.

El fan fora de totes les feines fins que el seu germà gran li dona un ultimàtum i l’obliga a aprendre l’ofici de l’hoteleria. Es sent un poc a l’ombra del seu germà i es farta de la seva rectitud, però en el fons l’admira. La seva picardia és la millor arma que té per ser el complement perfecte de n’Andreu i fer funcionar l’Hotel i, sobretot, estarà disposat a fer allò que el seu germà és veu incapaç de fer.

És un jove amb moltes habilitats socials i això li permet sortir-se amb la seva sense necessitat de fer gaire esforç. Amb gran capacitat d’oratòria, i amb una mica d’enginy, sempre aconsegueix resoldre els conflictes i sortir airós de qualsevol situació.

En LLUÍS té una bona relació amb tothom qui l’envolta perquè és capaç de seduir al que té al davant i donar la volta a la truita. A més, és ocurrent i divertit, i resulta molt agradable estar al seu costat. Li agrada l’esport, l’estiu, la gent i la bona vida en general. Apassionat i vividor, s’entrega a qualsevol cosa excepte a la feina. Li agrada anar a la seva i fer i desfer segons bufi el vent.

ANN PERELLÓ – Cata Ginard Mimada, moderna, creativa, presumida, alegre, caparruda, rebeld.

Na CATA és la germana petita, va ser la nina dels ulls de son pare i durant molt de temps va viure sense fer pràcticament res. Però després de la mort del seu pare, na CATA es va trobar sense aliat, amb una mare protectora i uns germans grans que anaven a la seva. Na CATA cerca el seu lloc dins la família sense massa èxit, i intenta fer la seva vida i escapolir-se de les dures normes de la seva mare.

Na CATA representa tot allò que la seva mare no suporta: moderna, liberal i trencadora, té ganes d’experimentar coses noves, de viure de forma alliberada i de sortir de “l’avorrida roqueta”. Admira tot allò que ve de Londres i és una fidel seguidora dels Beatles.Té una relació molt diferent amb els seus dos germans: n’ANDREU li fa gairebé de pare i en ell cerca refugi quan les coses no li van bé. En LLUÍS, en canvi, sovint és un aliat però també un antagonista perquè na CATA sent enveja per la vida del seu germà. Els dos cerquen el benefici personal i no sempre estan d’acord.

Na CATA, un cop acabats els estudis, va començar a fer feina al xiringuito de l’hotel. D’aspecte dolç, en el fons té caràcter i vol fer-se valer com a dona treballadora. N’Andreu va insistir molt per que na CATA tingués uns estudis i una feina i no haver de dependre de casar-la bé, com fan la majoria de les noies de la seva edat. Sempre protegida per els seus germans i vigilada de molt a prop sobretot per en Lluís, ella es sent lliure i vol decidir per ella mateixa.

CATERINA ALORDA – Madò Carme Riera Matriarca, beata, protectora, tradicional, ferma.

MADÒ CARME és la mare dels germans Ginard i vídua de l’amo en Toni Ginard, qui va fundar l’Hotel Bellavista a principis dels anys cinquanta.

MADÒ CARME no viu a l’hotel ni hi treballa, de totes maneres encara que no hi sigui la seva presència sempre és notòria. A la MADONA li agrada que les coses es facin a la seva manera i, tot i que mai crida, tothom li té molt de respecte. Ella a primera vista sap de quin peu calcen les persones i està assabentada de tot quan passa a l’hotel.

MADÒ CARME té bona relació amb el seu fill gran, ja que ell sempre s’esforça per agradar a la seva mare. Al fill petit l’adora, i tot i que no és l’home responsable i assenyat que ella hauria desitjat, li té el cor robat. Amb la seva filla petita té una relació força complicada perquè la jove és liberal i vol provar tot allò que MADÒ CARME mai s’ha donat permís d’experimentar.

MARIA BAUÇÀ – Bàrbara Ferrer
Ambiciosa, coqueta, manipuladora, dèspota, falsa.

Parella de n’Andreu des de fa molts d’anys, na BÀRBARA espera el moment que ell li demani per casar-se. Na BÀRBARA fa de recepcionista a l’hotel, però davant el personal es comporta com si fos la subdirectora. Ambiciosa, elegant i molt llesta no té cap inconvenient en jugar brut per aconseguir els seus objectius.

Nascuda en una família humil, ha aconseguit envoltar-se de gent amb recursos econòmics gràcies a les seves habilitats socials i un cert encant físic. No és especialment culta, ni intel·ligent, ni dolça, ni dedicada, però sap com fer-s’ho per semblar-ho quan és necessari.

Na BÀRBARA té dues cares: és amable i atenta amb la seva sogra i amb tots aquells que són de casa bona, però és dèspota amb els treballadors de l’hotel, a qui considera d’un casta inferior. A més, na BÀRBARA és tan ambiciosa que per ella el fi justifica els mitjans. Per això, no té cap problema en trair a qui faci falta per aconseguir allò que vol.

Na BÀRBARA estima el seu promès, però sobretot el necessita per mantenir el seu estatus. I per tant, no deixaria mai que cap dona, ni cap joveneta, pogués fer-li la competència. A més, la cosa es complicarà el dia que na BÀRBARA s’adoni que na NEUS/MARIA amaga alguna cosa…

MARGALIDA GRIMALT – Francina Sunyer Hiperactiva, malpensada, remugadora, cridanera, sincera, caparruda.

Na FRANCINA és la dona d’en NOFRE i la cuinera de l’Hotel Bellavista. Na FRANCINA és una dona cridanera i nerviosa que fa un drama per qualsevol problema que te a la cuina. No accepta que ningú critiqui el seu menjar, fa el que pot amb que li proporcionen. La cuina és el seu temple i no permet que ningú entri allà. Només permet als altres empleats entrar fins a l’office, on aprofita a tafanejar sobre qualsevol novetat de l’hotel. Na Francina actua de forma maternal amb en Manu i na Cata, a qui esbronca perquè facin la feina bé i es comportin com toca. És la única de l’hotel amb capacitat, i potestat, per discutir les coses i fer posar ferms als germans Ginard.

Na FRANCINA és una dona forta, de caràcter, amb la pell dura i que res l’arronsa, al manco aparentment. És d’aquelles dones que diu el què pensa i que s’imposa davant el que faci falta, excepte davant de la senyora. Per na FRANCINA, MADÒ CARME és la seva vida, la coneix des que era petita i la tracta amb un gust exquisit, tot i que sovint l’ofegaria. MADÒ CARME és allò que ella hauria volgut ser, però que mai no podrà assolir.

No sempre és fàcil entendre a na FRANCINA perquè parla amb paraules i expressions antigues i sovint, quan vol dir alguna cosa, conclou amb una frase feta que és inintel·ligible per la resta dels presents. Però és clar, amb el caràcter que té, qualsevol li du la contrària…

Na FRANCINA en el fons és bona persona, generosa i empàtica, el que passa és que ho dissimula molt bé. Amb un caràcter groller i cridaner, tracta la gent amb poca traça, però després sempre dóna una mà en tot el que pot i procura que tothom estigui bé. És d’aquelles persones que tenen un cor gegant, però li fa vergonya demostrar-ho.

ALEXANDRA PALOMO – Juliette “July” Social, divertida, amb poca traça, riallera, xerraire, despistada.

De pare francès, de ben joveneta va començar a fer feina a les agències de viatges a València, la seva ciutat natal. El seu home se’n va anar a Veneçuela a fer feina i ella, que tenia certa experiència amb els idiomes, decideix anar a Mallorca a treballar com a tour operadora.

Na JULIETTE té un fill de 15 anys, en Vicens, que fa feina d’aprenent de mecànic a Palma. Amb el temps ha arribat a ser amiga de la família Ginard. A la vegada, passa molt de temps a l’hotel, i ja és com si en formés part. L’Hotel Bellavista és el seu favorit i es duu molt bé amb n’Andreu, a qui recorrerà en cas d’emergència.

És l’encarregada d’acompanyar i vetllar pels turistes clients de l’hotel, amb els problemes que això comporta. Representa la visió externa. És qui ajudarà amb els seus contactes a n’Andreu en l’ampliació del negoci. No obstant la seva capacitat de feina i contactes, na JULY és una mica desastre i sovint tindrà problemes amb els clients.

EDU FERRÉS – Manuel Ramírez “Manu” Simpàtic, alegre, maldestre, treballador, empàtic, natural, amorós.

En MANUEL va arribar fa uns anys a l’illa cercant una oportunitat per treballar, i després d’un parell d’estius fent la temporada ha optat per quedar-se i està estalviant per comprar-se una casa. En MANUEL és de la península, d’un poble de Murcia, parla castellà i entén el mallorquí. De fet, a vegades intenta parlar-lo, tot i que no sempre se’n surt.

En MANUEL té ganes de trobar una al·lota, però les mallorquines se li resisteixen i les ha deixat per impossible. El seu objectiu i del seu amic Xisco són les turistes, que segons ell són més obertes tot i què tampoc aconsegueix lligar mai. El seu encant natural i les seves ganes d’estar amb una dona el duran a situacions una mica estrambòtiques amb les dones que passen per l’hotel.

XIM VIDAL – Onofre Alzamora
Senzill, resolutiu, decidit, amable, espavilat, noble.Pescador i estraperlista ocasional. És el marit de na Francina, a qui amaga la seva activitat extraoficial. És el contacte de na Neus a Mallorca, amic de la infantessa de la seva mare, n’Aina Forteza.N’Onofre és de bon beure i de bon menjar; un home de costums senzilles però un autèntic crack aconseguint coses. Durant la guerra el van disparar a la cama i va un poc coix.És qui s’encarrega de dur el peix a l’hotel. Amb un sentit de l’humor peculiar, s’adapta a la nova època que just ara comença i mira de treure-li profit econòmic.

LLUÍS OLIVER – Vicenç Somiador, destre, enamoradís, responsable.En VICENÇ fa feina d’aprenent a un taller mecànic a Palma i s’encarrega ocasionalment del manteniment de l’hotel. Te molta habilitat arreglant coses però realment el seu somni és arribar a ser músic i tocar en un grup.En VICENÇ és molt responsable i ajudarà a portar doblers a casa però vol tenir més temps lliure per poder practicar la guitarra, afició que la seva mare creu que no te ni ofici ni benefici.En VICENÇ a diferència de la seva mare, es sent abandonat pel seu pare i pensa que s’han d’arreglar ells dos tots sols. De fet, en VICENÇ odia el seu pare per tot el que li ha fet passar a la seva mare.

SANTI CELAYA – Sr Prats
En Sr. Prats és l’enemic del Bellavista. Després d’un passat fosc entre famílies, el Sr. Prats farà tot el possible per enfonsar l’hotel de n’Andreu, fent servir armes que ningú s’espera.

En Sr. Prats és dur, negociant, fred i implacable. Els negocis el mouen per sobre les persones.

TONI LLUÍS REYES
Xisco Somiador, enamoradís, irresponsable, gandul, simpàtic.

En Xisco és el picador del Bellavista. Íntim amic d’en Manu, picar estrangeres, lligar amb totes les dones que pot i fer uns beures, són les preocupacions d’aquest simpàtic, entremaliat i a vegades irresponsable picador.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge