Històries de la primària

Català   |  Documental, Història  |  46 min. | 2024

“Històries de la primària” és una sèrie feta exclusivament a partir del material gravat a dins de les consultes de 15 CAP diferents i també d’alguns domicilis i hi apareixen una cinquantena de professionals de la primària, un 95% dones.

És un format documental i d’entreteniment que aposta per una narració protagonitzada per les veus dels pacients. Una narració visual basada en la pantalla partida, en el pla curt dels rostres de metges i pacients, en seqüències curtes que es tallen cada dos o tres minuts. Un muntatge ràpid. Un ritme on constantment apareixen cares noves, casos nous. És una manera de traduir a través del muntatge la jornada laboral dels professionals de la primària, metgesses i infermeres que veuen 30 pacients al dia, que tenen un màxim de 12 minuts per pacient, però que molt sovint se salten aquest límit de temps.

La sèrie descobreix uns professionals sanitaris molt diferents del que habitualment veiem a les sèries d’hospitals. Aquí no és lluita contra la urgència, no hi ha operacions a vida o mort. No és qüestió de salvar un òrgan vital o estabilitzar un pacient amb politraumatisme. Perquè les consultes comencen amb una molèstia física i sovint acaben en una conversa que serveix per descobrir què hi ha al darrere: la feina, els fills, la parella. La vida.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge