Històries de Catalunya

Català   |  Documental, Història  |  30 min. | 2005

Aquesta sèrie documental fa un retrat de la vida quotidiana al llarg de la Història a través de les aventures personals de diversos personatges. La producció del programa està elaborada pel departament de Nous Formats de Televisió de Catalunya i dirigida per Joan Gallifa i Antoni Tortajada. Aquesta nova temporada inclou vuit nous capítols de 30 minuts de durada, i un novè episodi, de format especial, de 50 minuts.

La sèrie busca que l’espectador s’identifiqui amb els personatges de cada etapa i que es faci la pregunta següent: “Si jo hagués viscut en l’època dels cavallers -o en l’època de la Inquisició o durant la guerra dels Segadors- “com hauria estat la meva vida?”.

“Històries de Catalunya” és una sèrie temàtica. Cada capítol s’ocupa d’un tema en relació a la vida quotidiana, que s’explica a través de tres o quatre aventures en diversos moments de la història. En aquesta nova temporada, els capítols tracten dels temes següents: la comunicació, la força i l’ordre, els viatgers, la transformació del medi natural, la vida quotidiana dels reis catalans, la vida a la frontera, els exiliats i el menjar. El capítol novè serà un capítol especial.

Cada setmana, el presentador de la sèrie, Antoni Tortajada, s’enduu l’espectador en un viatge pel temps. I a través d’escenificacions amb actors, d’imatges històriques i d’imatges actuals, explica el tema central del capítol mijantçant unes quantes aventures de gent que va viure en els diversos moments històrics.

Però les “Històries de Catalunya” també són un viatge per l’espai. En aquests nous capítols, anem per tot Catalunya i també a les Balears, Aragó, Madrid, Segòvia, la Manxa, Extremadura, París, Viena, Califòrnia…

Durant la primera temporada en què es van emetre 13 capítols entre l’abril i el juliol del 2003, “Històries de Catalunya” va tenir un seguiment d’un 25% de quota de pantalla, amb una mitjana de 630.000 espectadors. Va tenir igualment una acollida molt bona entre la comunitat educativa, que va utilitzar les possibilitats didàctiques de la sèrie tant en l’ensenyament mitjà com en l’ensenyament universitari.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge