Història B

Català, VC-Balear   |  Documental, Història  |  50 min. | 2021

Història B és el títol de la minisèrie que IB3 Televisió estrena el dimarts 26 d’octubre, a les 22.15 h. La proposta inclou quatre capítols independents que conten diferents casos judicials mediàtics de les Illes Balears dels darrers quaranta anys. Cada cas està relacionat amb un personatge, el qual serveix de fill conductor per contar una dècada de la història contemporània de les Balears.

Com a referència dels anys setanta tenim Francisco Lavao, fundador dels supermercats SYP, que va fugir a Argentina per tal d’evitar la presó, per una fallida fraudulenta dels seus supermercats Cop.

Als anys vuitanta arriba el projecte del túnel de Sóller amb la figura de Gabriel Cañellas. La dècada dels 90 ve representada per la figura de Josep Joan Cardona i el cas Scala més conegut per “la Capsa de Cola Cao”. Per acabar, arribam al segle XXI i a la crisi immobiliària amb Vicenç Grande, que va passar pels jutjats per diverses acusacions de les quals va sortir arruïnat, però sense cap condemna.

Aquesta sèrie és la història que no s’ha contat d’aquells emprenedors, empresaris i polítics que varen ser personatges rellevants i exemplars per a la nostra societat i que després han caigut dins l’oblit o en la ruïna. Història B és la història de les Balears amb personatges de referència, la B ens duu a recordar aquells singles de vinil en què darrere la cançó d’èxit sempre hi havia una cara B amb una cançó menys coneguda.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge